یکی از ماههای بسیار مورد توجه در اسلام، ماه مبارک رمضان است. در این ماه به واسطه عوض شدن عادات غذایی روزهداران باید بیشتر به نوع غذاها و همچنین مقدار آن توجه کنند. یکی از خوراکیهای محبوب که البته مختص این ماه هم نیست، زولبیا و بامیه است
درست است که زولبیا و بامیه انرژی زیادی را به بدن وارد می کنند اما این شیرینی خوشمزه مضراتی نیز به همراه دارد:
1-زولبیا و بامیه ای که با روغن چندبار مصرف درست می شود دشمن قلب و سیستم گردش خون است.
2-در یک لحظه میزان زیادی کالری، چربی و قند را وارد بدن میکند در حالی که جذب قند زولبیا و بامیه به علت داشتن چربی زیاد ۲ تا ۳ ساعت طول میکشد.
3-روزهداران با خوردن مقدار زیادی از زولبیا و بامیه اجر روزه را از نظر جسمی و روحی از بین میبرند و بعد از ماه مبارک رمضان دچار چاقی و افزایش وزن میشوند.
4-موجب سیری زودرس،کاهش اشتها و حذف وعده اصلی میشود.
5-مصرف زولبیا و بامیه به معنایمصرف قند با حجم زیاد است.
6-چربی موجود در این شیرینی نیز زیاد است و همین موضوع سبب کندی تخلیه معده میشود.
هنگام خرید زولبیا و بامیه باید به رنگ آن توجه کنیم، هر چه زولبیا و بامیه قهوهایتر و سوختهتر باشد نشانه مرغوبیت آن نیست، بلکه نشان دهنده این است که در روغن بیشتر جوشیده و حرارت بیشتری دیده و در نتیجه حاوی مواد سمی بیشتری است.این مواد حاوی اسید چربی به نام ترانس هستند، که دشمن قلب و سیستم گردش خون است و برای همه و بهخصوص برای کسانی که زمینه ابتلا به بیماری قلبی را دارند، بسیار مضر است