بنر اطلاعیه سلوا

بخور نخورهای تابستان

1397/08/21   1,135

در فصل تابستان از نظر غذا، باید بدانیم از چه مواد غذایی پرهیز کنیم. توجه داشته باشید که در طب سنتی پرهیز بر درمان مقدم است.

در فصل تابستان افراد با مزاج گرم و خشک، بیشتر در معرض آسیب می‌باشند؛ بنابراین در این فصل باید از تمام خوردنی‌ها و نوشیدنی‌هایی که حرارت بدن را بالا می‌برند و باعث خشکی می‌شوند، پرهیز کرد.
اکثر مغزها مزاج گرم و خشک دارند و نباید زیاد مصرف شوند.
سرخ کردن، بو دادن و تفت دادن باعث گرم و خشک شدن مزاج می‌شوند، بنابراین نباید در مصرف غذاهای تهیه‌شده به این روش‌ها زیاده‌روی شود.
در مورد شیرینی‌جات نیز به همین ترتیب است، چون پایه مزاج این مواد هم گرم است.
گوشت‌های قرمز مخصوصاً به دلیل داشتن گرما و حرارت زیاد باید کمتر مصرف شوند.

توصیه می‌شود در فصل تابستان از خنکی‌جات (مانند آب‌دوغ خیار، ماست، سبزیجات خنک مانند خیار، کاهو، کدو سبز، گشنیز، اسفناج) استفاده شود.
بهتر است نوع غذاهایی که در تابستان مصرف می‌شوند، پختنی و آب‌پز باشد و غذاها کباب و یا سرخ نشوند.
مصرف مرکبات و میوه‌جات میخوش یا ملس (بین ترش و شیرین) بسیار مفید است.
مصرف سالادها در این فصل بسیار توصیه می‌شود.
مصرف کافی آب، لبنیات مانند دوغ و ماست گزینه های مناسب این فصل هستند.
مصرف گوشت‌های سفید در این فصل مناسب‌تر است(مانند مرغ و ماهی) مخصوصاً ماهی که با داشتن مزاج سرد و تر، برای این فصل بسیار مناسب است به شرطی که خیلی سرخ نشده باشد.

باید توجه داشت که افراد با مزاج سرد، در مصرف این مواد غذایی مفید ذکرشده، حتی در فصل تابستان نباید زیاده‌روی کنند.

تابستان

-

طب سنتی

-

طب اسلامی