ارده خوراکی بسیار مفیدی است که از تفت دادن دانه های خوشمزه کنجد بدست می آید و به تنهایی به عنوان چاشنی یا بخش اصلی حلوا ارده، حلواشکری، ارده شیره، ارده عسل، بابا غنوج و حمص استفاده میشود. این غذای مقوی را به شکل های متنوعی می توان مصرف کرد. گاهی آن را به تنهایی مصرف کرده و گاهی مواد شیرینی از قبیل: عسل، شیره اعم از شیره نبات، خرما، انگور و مربا به آن اضافه می کنند و این مخلوط به تنهایی یک وعده ی کامل به خصوص برای صبحانه سالم خواهد بود.
برای خرید ارده عسل سلوا کلیک کنید.
از بین همه این ترکیبات، ترکیب ارده و عسل محصولی منحصر به فرد، بسیار مفید و خوشمزه ایجاد می کند. |
طرز تهیه ارده عسل چیست؟
یک کاسه دانه های خام کنجد، به مقدار مورد نیاز عسل و ۳ تا ۴ قاشق چایخوری روغن زیتون نیاز داریم
1- فر یا اجاق را روی دمای 350 درجه سانتیگراد تنظیم می کنیم.
2- یک لایه از دانه های سبوسدار کنجد را بر روی سینی فر پخش می کنیم.
3- کنجدهای سبوس دار را حدود ۸ دقیقه در فر برشته می کنیم و هر چند دقیق یکبار هم می زنیم تا همه کنجدها برشته شوند. مواظب هستیم که کنجدها خیلی قهوه ای نشوند.
4- حالا کنجد های برشته شده را درون آساب می ریزیم و آنها را خرد و له می کنیم.
5- روغن زیتون را اضافه می کنیم. البته باید در هر مرتبه فقط یک قاشق غذاخوری روغن اضافه کنیم و حسابی هم بزنیم تا به خورد هم بروند. در نهایت باید خمیر نرمی به دست می آید که البته نباید خمیر شل و روان باشد.
6- این کار را تا حدی انجام می دهیم که خمیری یکدست درست شود.
7- حالا به مرحله مهم آن می رسیم یعنی اضافه کردن عسل. معمولا عسل و کنجد به نسبت مساوی مخلوط می شوند.
بیشتر بدانید: خواص شیره انگور از نظر طب سنتی / خرید شیره انگور
خواص ارده عسل چیست؟
فصل زمستان، یکی از زیباترین فصل های سال است که البته فصل سرد و تری می باشد و معمولاً افرادی که بلغمی مزاج هستند و طبع سرد و تر دارند در این فصل احساس سرمای بیشتری می کنند که باید از موادغذایی گرم مثل عسل، ارده و شیره استفاده کنند. ارده و عسل از مهمترین مواد برای تناسب اندام و تقویت کننده قوای جنسی و دیر هضم میباشد. درد را آرام می کند و انرژی را در بدن بوجود می آورد و مزاج گرم و تر دارد لذا برای خلاص شدن از سردی بدن ارده و عسل معجونی فوق العاده برای بدن می باشد.
1- ارده به همراه عسل برای حل نارسایی های کبد و اختلالات کلیه استفاده میشود و با توجه به کلسیم زیاد درمانی برای استخوان درد و درد مفاصل هم است.
2- مصرف ارده عسل در وعده صبحانه، برای کودکانی که تحرک بالایی دارند علاوه بر رساندن انرژی لازم به آنها، باعث تقویت حافظهشان هم میشود.
3- سیستم ایمنی انسان از پیچیده ترین سیستم های موجود در جهان میباشد که خوردن عسل باعث تقویت آن می شود و از بسیاری از بیماری ها جلوگیری می کند.
4- مخلوط ارده و عسل کلسترول بد خون را کاهش می دهد و مصرف متعادل آن برای بیماران قلبی عروقی مفید می باشد.
5- کم خونی که یکی از رایج ترین بیماری های موجود می باشد با مصرف ارده و عسل درمان و پیشگیری میکند و غذایی بسیار مفید برای زنان و دختران است.
6- تقویت قوای جسمانی و نیروی جنسی از دیگر فواید مصرف ارده و عسل است.
7- آنتیاکسیدانهای فراوان موجود در این دو ماده غذایی، میتوانند عاملی برای پیشگیری از سرطان در بدن محسوب شوند.
8- به طورکلی استفاده روزانه از ارده و عسل در رژیم غذایی، برای درمان و برطرف کردن بیحسی و کرختی مفید است. همچنین مصرف این دو ماده مفید غذایی با هم، باعث گرم شدن بدن شده و از این رو دارویی شفابخش برای تمامی بیماریهای ناشی از سرد شدن مزاج بدن است.
حواس تان باشد که هر دوی این مواد به غیر از انرژیزا بودن، درصد بالایی کالری هم دارند و اگر شما فرد کمتحرکی هستید که روزانه بیش از ۲۰دقیقه پیادهروی منظم ندارید یا ورزش نمیکنید، بدانید که با خوردن این دو ماده مغذی، حتما چاقی و عوارض آن انتظارتان را میکشد.
تمام این خواص باورنکردنی را یک طرف بگذارید و این که این محصول را سلوا تهیه می کند را هم یک طرف. چرا؟
1- ارده عسل سلوا تولید کارگاه های خورد هست.
2- فاقد هر گونه افزودنی , اعم از شیمیایی و غیر شیمیایی
3- غنی از پروتئین و کلسیم و انواع ویتامین ها
4- از کنجد سبوس دار استفاده می شود.
از آنجایی که یکی از پایه های اصلی ارده عسل دانه های کنجد است، در ادامه 18 مورد از خواص کنجد را آورده ایم:
در جامعه امروزی با رواج طب سنتی، تمایل مردم به استفاده از برخی مواد و دانههای طبیعی افزایش یافته است. یکی از این دانهها که بهحق، دارای فواید بسیار زیادی ست و توسط همه متخصصان تغذیه، مصرف آن توصیه میشود، دانه کنجد است.
دانه کنجد از مغذیترین دانههای روغنی بوده که وطن اصلی آن هندوستان است و منبعی غنی از پروتئین بوده و ارزش غذایی بالایی دارد، در ادامه به تعدادی از ویژگی ها و خواص کنجد اشاره می کنیم:
1- کنجد تأمین کننده نیاز روزانه بدن به کلسیم و اسید فولیک بوده و منبع آهن گیاهیست که برای رفع خستگی مفید است.
2- همچنین مصرف این دانه گیاهی برای افرادی که به کمخونی و فقر آهن مبتلا هستند بسیار مؤثر بوده و یکی از منابع بسیار مفید برای جذب آهن، روی و کلسیم به شمار میرود.
3- تحقیقات حاکی از آن است که مصرف کنجد در بهبود روند بیماری پارکینسون تاثیرگذار بوده و همچنین به رشد سلولهای عصبی مرکزی در نوزادان کمک میکند.
4- کنجد باعث افزایش قدرت بینایی می شود.
5- از آنجایی که کنجد سرشار از کلسیم است به جذب ویتامین B کمک کرده و به همین جهت با اضطراب و افسردگی مقابله کرده و همچنین به بهبود سوخت و ساز بدن کمک می کند.
6- کلسیم موجود در این دانه مغذی برای داشتن استخوانها و دندانهایی سالم موثر بوده و در انعقاد خون، کاهش فشارخون و عملکرد عضلات تاثیر گذار است.
7- کنجد آثار ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی شناختهشده زیادی دارد و مصرف آن باعث کاهش میزان تریگلیسیرید، کلسترول بد LDL و قندخون و افزایش HDL یا همان کلسترول خوب می شود و تمام این موارد به کاهش خطر بروز بیماریهای قلبی عروقی کمک می کند.
8- مصرف کنجد باعث افزایش سطح ویتامین E در بافتها شده و چنانچه خانمی دچار دردهای شدید در دوران عادت ماهانه خود می شود، بهتر است بداند مصرف کنجد و فرآوردههای آن باعث کاهش التهاب و شدت انقباضهای رحمی و در نتیجه کاهش میزان درد در دوران قاعدگی نیز می شود.
9- کنجد همچنین در بهبود ترشح هورمونهای جنسی در زنان یائسه نقش به سزایی دارد.
10- کنجد و بیسکویتهای کنجدی را به عنوان میان وعدهی خود جایگزین کنید زیرا مصرف یک قاشق غذاخوری کنجد 45 کیلوکالری انرژی دارد و نه تنها موجب افزایش چربی خون نمیشود بلکه کلسترول بد خون را نیز کاهش میدهد.
11- خواص کنجد از منظر طب سنتی
ازنظر طب سنتی، کنجد گرم است و بسیار مغذیست. کنجد برای چاق شدن و تقویت نیروی جنسی مفید بوده و گرفتگی صدا را از بین میبرد و نرم کننده معده و روده است.
کنجد فشار خون بالار را کاهش می دهد و ضد رماتیسم و برای ناراحتی کیسه صفرا مفید است. مصرف کنجد به کاهش خطر سکته قلبی، پیشگیری از سرطان و درمان یبوست کمک میکند، همچنین برای افزایش توان جنسی در مردان مؤثر است.
12- خواص کنجد در درمان اضافه وزن
ترکیبات دانه کنجد باعث میشود کبد آنزیمهای چربیسوز بیشتری ترشح کند و در نتیجه بدن چربی بیشتری بسوزاند، اما برای کاهش وزن، افزودن کنجد به غذا بهتنهایی به شما کمک نمی کند، بلکه باید آن را جایگزین غذاهای پرکالریتر کنید. به جای کره از حلوا ارده و به جای سس چرب برای سالادهای خود از سس کنجد استفاده کنید. همچنین روغن کنجد به گونهایست که برای سرخ کردن، پختوپز و سالاد قابل استفاده است و البته از تزئین کیک، شیرینی و نان با دانهکنجد غافل نشوید.
13- پیشگیری از سرطان روده با کنجد
کنجد، منبعی غنی از اسیدهای آمینه بوده و رشد تومورها را متوقف می کند. همچنین از سلول های روده در مقابل مواد شیمیایی سرطان زا محافظت میکند.
14- کنجد از حملات و سردردهای میگرنی پیشگیری می کند
حجم بالای منیزیم در کنجد به کاهش گرفتگی راه های هوایی در بیماری آسم و پیشگیری از گرفتگی نوعی از رگهای خونی که در پیدایش حملات میگرن نقش دارد، کمک کرده و کلسیم موجود در کنجد نیز از سردردهای میگرنی جلوگیری می کند.
بیشتر بدانید: خواص اثبات شده 7 نوع عسل/ کنار، گز، آویشن، گشنیز، زول، گون، چهل گیاه
15- تقویت حافظه با کنجد
تقریباً ۲۸ درصد مغز انسان از لسیتین تشکیل شده و همین ماده باعث پیشرفت بشر است. کنجد سرشار از لسیتین بوده و در نتیجه کسانی که کارهای فکری زیاد انجام می دهند و زیاد مطالعه میکنند باید کنجد را در برنامه غذایی خود قرار دهند و همیشه مقداری کنجد بوداده همراه داشته و برای کسانی که میخواهند حافظه شان تقویت شود، ۴۰ روز هر صبح یک قاشق غذاخوری کنجد توصیه می شود.
16- محافظت از سلامت استخوان ها
کنجد به دلیل دارا بودن میزان زیاد روی و تاثیر فلز روی در غلظت املاح معدنی استخوان، به عنوان غذایی مناسب برای سالمندان یا کسانی که مبتلا به پوکی استخوان هستند، توصیه می شود. افرادی که به هر دلیلی نمی توانند شیر مصرف کنند میتوانند از کنجد برای تأمین کلسیم، آهن و روی مورد نیاز بدن خود استفاده کنند.
17- کنجد و سلامتی و تقویت پوست، مو و ناخن
یکی از ویژگی های برتر کنجد جلوگیری از ایجاد چین و چروک بر روی پوست بوده، بدین صورت که روغن موجود در دانه های کنجد از آسیب اشعه ماورا بنفش پیش گیری می کند و همچنین میزان بالای روی در کنجد به تولید کلاژن نیز کمک شایانی کرده و کلاژن هم موجب ایجاد الاستیسیته و ترمیم بافت های آسیب دیده می شود.
مورد دیگر اینکه میزان زیاد روی در کنجد، آکنه را کمتر و از نازک شدن موها جلوگیری می کند، مانع از ریزش موها بخصوص در خانمها می شود و در ضمن به دلیل همراه شدن این ماده مغذی با ویتامین E این اثرات چند برابر شده و می توان از خواص ضدچروک و سفیدکنندگی و ضدلک بودن این ویتامین استفاده کرد. اگر خوردن کنجد را در برنامه غذایی خود جای دهید، موهایی پرپشت و مقاوم تر خواهید داشت.
بیشتر بدانید: 17 ویژگی شگفت انگیز آبغوره ! / خرید آبغوره طبیعی
18- دانه کنجد و مصرف آن در دوران بارداری
ویتامین های موجود در دانه کنجد (B1 و B2 و اسید فولیک ) برای تکامل جنین و ارتقاء سلامتی مادر باردار بسیار مفید بوده و گزینه خوبی برای زنان باردار جهت تأمین میزان پروتئین مورد نیاز خود و جنین می باشد. در سه ماههی سوم دوران بارداری، سیستم عصبی جنین در حال تکمیل است، در این مرحله باید پیامهای عصبی از طریق مغز ارسال شود. برای اینکه مغز سالم شکل گیرد به املاح و ویتامینهای متعددی نیاز دارد که یکی از آنها کلسیم می باشد. در ۳۰ گرم از دانه کنجد حدود ۲۵ درصد کلسیم وجود دارد که معادل یک سوم لیوان شیر است.
یکی از مسائلی که زنان باردار با آن مواجهند، کمبود آهن است و نیاز به مصرف آهن در دوران بارداری به شدت افزایش میابد، ،حجم خون در این دوران تقریباً دو برابر شده و سلولهای خونی جنین و جریان خون آن در حال شکلگیریست. مصرف ۳۰ گرم روزانه از کنجد، یک پنجم نیاز آهن را تأمین می کند.
خلاصه کنجد غذای کسانیست که می خواهند عمر زیاد همراه با سلامتی داشته باشند، بهترین وسیله راحتی و بیمه کننده جوانی شماست و برای زن، مرد، بزرگ و کوچک مفید بوده و اثر آن در تعویض سلولهای کهنه بدن بسیار سریع است و در زندگی جدید بشری که فکر آن بیشتر از سایر اعضای بدنش به کار می رود از نان واجبتر است.
ویژگی های ارده عسل سلوا:
- ارده عسل سلوا به روش سنتی در یک کارگاه خانگی در شهر اصفهان تولید می شود.
-با استفاده از عسل طبیعی و ارده سنتی
- بدون هیچ گونه مواد نگهدارنده و افزودنی
- مفید برای درمان بیماری های کبد و کلیه
- مفید برای تقویت حافظه
- موجب استحکام و سلامت استخوان ها و دندان ها
- تقویت کننده قوای جنسی
- طبع: گرم و تر متعادل
- شرایط نگهداری و ماندگاری: در یخچال و یک سال
- خرید ارده سلوا به صورت مستقیم از کسب و کار تولیدی حمایت می کند. خرید اینترنتی ارده سلوا این اطمینان را به شما می دهید که محصول اصل و با کیفیت در اختیار دارید و انگیزه تولید کننده را نیز برای ارائه این محصول افزایش می دهد.
- روش تولید ارده سنتی: در این روش که به روش سنتی نیز معروف است ابتدا کنجد دو مرتبه شسته و خشک شده، کمی تفت داده می شود(که باعث کاهش بار میکروبی می گردد) و پوست گیری شده سپس چرخ و آسیاب می شود. در مرحله بعدی تبدیل به ارده شده و سپس از ارده, روغن گیری می شود. به روغن حاصل از این روش, روغن ارده کنجد گفته می شود که توصیه های فراوانی به مصرف آن شده است.
منابع: manodeliar.com، namnak.com بیتونه، yjc.ir، وکی پدیا، عصر ایران