خواص برنج عنبربو/ خرید برنج عنبربو + فیلم

در سالهای ابتدایی کشت عمده برنج عنبر بو در سرزمین سخت خوزستان و با آن آب شورش کسی فکر نمی‌کرد این برنج معروف و پرفروش شود. شاید یکی از دلایل آن، معرفی و عرضه آن توسط جنوبی‌های خون گرم باشد.

 

این برنج جنوبی از اقلام چمپا محسوب می‌گردد و علاوه بر قیمت مناسبش، این قدر طعم و مزه دارد که با صلح و صفا در کنار برنج شمالی‌ها(مثل برنج طارم، هاشمی، صدری و...) قرار می‌گیرد و جزو برنج‌هایی می‌شود که فروششان خوب است. این برنج در شهرهای مختلف ایران خواهان زیادی دارد، چه مصرف‌کننده خانگی و چه فروشنده جزئی یا عمده برنج.

شاید به نظر بعضی‌ها برنج عنبربو خیلی قد نکشد اما طعم و عطر خوبی دارد و اگر آن را برای پذیرایی از مهمان هم در نظر نگیرید، بر اساس تجربه خرید و پخت آن‌هایی که از این برنج مصرف کرده‌اند، حداقل برای مصرف خودتان مشتری آن می‌شوید. همچنین این برنج سبک است و معده را اذیت نمی‌کند و می‌توان آن را به‌صورت آبکش یا کته استفاده کرد.

این برنج دارای طبعی گرم است. مصرف برنج عنبر بو برای افرادی که دچار سوءتغذیه شدید هستند بسیار مفید است. همچنین موجب کاهش تری‌گلیسرید خون و فشارخون می‌گردد و نیز باعث افزایش مقاومت نسبت به انسولین می‌گردد و برای بیماران دیابتی بسیار مفید است. برنج عنبر بو سرشار از فیبر، ویتامین B و E و مواد معدنی مغذی است. با هر مقدار مصرف این برنج، لایه چربی روی شکم ایجاد نمی‌شود و بسیار سبک بوده و هضم آن نیز آسان است!


بیشتر بخوانید:  چرا باید از محصولات آرایشی گیاهی استفاده کنیم؟ / خرید لوازم آرایشی گیاهی



شما همراهان مهربان می توانید برای خرید برنج عنبربو به دسته حبوبات و برنج فروشگاه سلوا مراجعه کنید.

 

 

چگونه برنج عنبر بو درجه یک مرغوب بخریم؟

برای تشخیص عطر و طعم برنج نیز یک مشت کوچک از آن را میان کف دو دست خوب بمالید و روی آن با دهن بدمید، یا به اصطلاح «ها»کنید و سپس بو بکشید اگر برنج عطر داشته باشد خودش را نشان می‌دهد. این کار را به روش دیگری نیز می‌توانید انجام دهید یعنی چند دانه از برنج را در دهان ریخته بجوید و مزه آن را بچشید.

بیشتر برنج‌ های موجود در بازار دانه‌های شکسته یا به اصطلاح نیمدانه دارند که پس از پخت بر کیفیت برنج اثر می‌گذارند. پس اگر می‌خواهید برنجی یکدست و بدون نیمدانه داشته باشید کمی از آن را در کف دست بریزید و سپس دقت کنید که از میان دانه‌ها چند درصد نیمدانه است. با این آزمایش یکدست بودن برنج (یعنی مخلوط نبودن) را هم می‌توانید معلوم کنید. این نکته مهمی است و یکدستی برنج بسیار اهمیت دارد زیرا مدت پخت برنج عنبر بو هم مانند هر برنج دیگر فرق دارد و برنج مخلوط را نمی‌توان خوب از آب در آورد.

 

ویژگی های برنج عنبربو:

  • از نظر فیزیکی چاق و قد کوتاه است و پس از پخت همانند سایر برنج های ایرانی قد نمی کشد.
  • عطری و بوی زیاد , طعم خوب و مورد پسندی دارد.
  • برخلاف برنج های شمال که معمولا طبع آن ها سرد می باشد برنج عنبربو دارای طبعی گرم است.
  • به صورت نیم دانه و تمام دانه وجود دارد اما معمولا به علت قد نکشیدن آن هنگام پخت انتخاب مناسبی برای مهمانی ها و مجالس رسمی نمی باشد.
  • روش پخت آن با سایر برنج های ایرانی فرق دارد.

بیشتر بخوانید: خواص اثبات شده 7 نوع عسل


 روش های پخت این برنج عبارت اند از :

 

پخت برنج عنبر بو:

این برنج را می توان به سه روش طبخ کرد:

  1. کته
  2. دم کردن
  3. آبکش کردن

بهتر است که این برنج را همانند سایر برنج های ایرانی به علت حفظ خواص و ویتامین های آن به روش دمی طبخ کرد.

اگر این برنج را بصورت آبکش تهیه کنید مقدار زیادی از عطر خود را از دست می دهد.

طرز پخت برنج عنبر بو:

  1. قبل از پخت حتما یک ساعت در آب به همراه مقدار دلخواه نمک بخیسانید.
  2. اندازه یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج روی آن آب بریزید و با مقداری روغن در یک قابلمه ترجیحا تفلون بر روی اجاق قرار دهید.
  3. شعله گاز ابتدا زیاد باشد اما پس از جوش آمدن برنج و خشک شدن آب آن را کم کرده و از شعله پخش کن استفاده کنید.
  4. این برنج نسبت به سایر برنج های ایرانی زمان کمتری برای طبخ نیاز دارد.

 

 

شما همراهان مهربان می توانید برای ثبت سفارش برنج عنبربو به دسته حبوبات و برنج اپلیکیشن سلوا مراجعه کنید.