بنر اطلاعیه سلوا

14 مورد از خواص اثبات شده سویق/خرید سویق+فیلم

1398/08/25   39,349

سویق، یک خوراکی تازه به بازار آمده یا عجیب و غریبی نیست، این ماده غذایی خوشمزه و ساده در حقیقت آرد تفت داده شده نباتات به‌خصوص غلات و حبوبات است، که کیفیت مواد غذایی را در بالاترین حد ممکن نگه می‌دارد و سرشار از خواص مفید برای تمام سنین به ویژه کودکان است. در فارسی قدیم به آن پِست یا پَست می‌گفتند و در زبان عربی و امروزه به آن سویق یا صویق می‌گویند. همراه ما باشید تا با این خوراکی و خواص آن بیشتر آشنا شویم.

سویق چیست و چه تفاوتی با قاووت دارد؟

همانطور که گفتیم این خوراکی از آرد حبوبات یا غلات تهیه شده است و اغلب همراه با شیر، عسل و... ترکیب شده و به عنوان یک خوراکی مقوی مصرف می‌شود. حواستان باشد سویق را با قاووت یا همان قُوَّتو اشتباه نگیرند، سویق ها با قاووت‌ها فرق دارند. یکی از تفاوت‌های آنها در این است که قاووت‌ها اکثراً تفت‌ داده نمی‌شوند. همچنین در قاووت‌ها از شیرین‌کننده‌ها و طعم‌دهند‌ه‌ها مثل قند و شکر و هل‌ و... استفاده می‌شود، در حالی که سویق‌ها مواد اضافی ندارند.

از دانه‌های مختلف حبوبات، غلات و هسته میوه‌ها یا در بعضی موارد از خود میوه‌ها، سویق‌های متنوعی تهیه می شود. مثل سویق گندم، سویق جو، سویق برنج، سویق عدس، سویق ماش، سویق نخود، سویق سنجد، سویق‌ سیب، کنار، کدوتنبل، دانه انار، خشخاش، به و... و گاهی هم سویق‌ها را با هم ترکیب می‌کنند مثل سویق گندم و جو که به نسبت مساوی باهم ترکیب شده‌اند یا سویق کامل که ترکیبی از سویق‌های گندم، جو، سنجد و عدس بوده که جزء مهم‌ترین سویق‌ها هستند.

    برای خرید انواع سویق از سلوا را کلیک کنید.

سویق چیست

14 مورد از خواص اثبات شده سویق ها

به واسطه مواد اولیه‌ای که در تهیه این خوراکی استفاده می‌شود، سویق‌ها از خواص بسیاری برخوردار هستند که در ادامه با برخی از آنها آشنا خواهیم شد.

  • رشد و تقویت بدن: به طور مثال برای کودکان در سن رشد و همچنین برای وزن‌گیری جنین در سه‌ماهه پایانی بارداری،‌ مصرف سویق می‌تواند بسیار مؤثر باشد و مانع از تولد فرزند معلول می شود و نیز موجب تقویت و حفظ سلامتی بدن مادر و جنین شده که البته میزان استفاده از سویق در این دوران، باید کنترل‌ شود، زیرا مصرف زیاد سویق نیز می‌تواند باعث اضافه وزن بیش از حد جنین یا مادر شود.
  • استخوان سازی: از دیگر خواص مهم سویق استخوان سازی کودک بوده که برای این منظور بهتر است سویق گندم و جو ترکیب شود که برای این امر بسیار مفید می‌باشد. این ترکیب برای کودکانی که وزن کمتری دارند باعث چاقی و رویش گوشت در بدنشان می‌شود. 
  • تقویت بنیه نوزاد: همچنین اگر زن و شوهر حدود چهار هفته قبل از بارداری اقدام به مصرف سویق کنند، این کار سبب تولد نوزاد با بنیه ای قوی می شود و نیز دادن مقدار کمی (نصف قاشق غذاخوری) از سویق به همراه شیر به نوزاد (بعد از شش ماهگی) مفید بوده و ارزش غذایی بالاتری نسبت به شیر خشک و سرلاک دارد.
  • جبران فقر آهن: مصرف سویق برای زنان باردار و کسانی که دچار فقر آهن و کمبود فولیک اسید بوده‌ ضروریست.
  • تقویت معده و روده: استفاده از سویق باعث دفع صفرا از بدن و بلغم از معده می‌شود. همچنین برای رفع ترشی معده، پاکسازی و سالم ماندن روده مخصوصاً روده بزرگ مصرف سویق ضروریست.

بیشتر بخوانید: سوسیس و کالباس مفید است ! + خرید سوسیس و کالباس خانگی


  • انرژی زایی: اگر افراد سویق را به همراه خرما، شیر و عسل میل کنند برای تقویت بدن آنها مفید بوده و نیز مصرف این معجون برای کسانی که حین راه رفتن دچار خستگی می‌شوند مفید است.
  • سرشار از فیبر و انواع ویتامین: متاسفانه امروزه از آنجایی که نان‌های مصرفی روزانه ما فاقد سبوس و ارزش غذایی کافی هستند بنابراین مصرف سویق که همراه با سبوس بوده و حاوی انواع گروه ویتامین‌های B و D است توصیه می‌شود زیرا نقش مؤثری در حفظ سلامتی بدن ایفا می‌کند و این کمبود را در بدن جبران خواهد کرد.
  • افزایش وزن: سویق جو به تنهایی لاغر کننده بوده ولی مخلوط سویق جو و گندم باعث چاقی افراد شده، بنابراین مصرف آن در کودکان و افراد لاغر و ضعیف ضروریست.
  • ضد پوکی استخوان: مبتلایان به پوکی استخوان می‌توانند سویق جو را به همراه سنجد میل کرده، زیرا سبب تقویت مغز استخوان می‌شود.
  • افزایش شیردهی: زنان شیرده می‌توانند از انواع سویق‌ها استفاده کنند زیرا مصرف سویق در این گروه از افراد سبب ازدیاد شیر می شود.
  • رفع تشنگی: سویق عدس به رفع تشنگی کمک می کند.
  • تقویت هوش: از خواص سویق عدس افزایش فعالیت سلول‌های مغز و تقویت هوش و حافظه می باشد.
  •  تسکین دردهای استخوان: سویق نخود تقویت کننده کمر می باشد و به رفع ضعف کمر و تسکین دردهای استخوان کمک می‌کند و به همین خاطر درمان خوبی برای دیسک کمر است.
  •  تقویت قوای جنسی: سویق گندم به افزایش نیروی جنسی کمک می کند.

بیشتر بخوانید: تفاوت های مرغ سبز و مرغ معمولی / خرید اینترنتی مرغ سبز


 

تفاوت بین سویق نخود و آرد نخودچی

این تفاوت و برتری سویق را واضح‌تر بیان می‌کند. در تهیه آرد نخودچی ابتدا نخود را چند مرحله می‌خیسانند یا می پزند و آب آن را تخلیه می‌کنند و سپس آن را تفت می دهند و آسیاب می‌کنند. در پروسه پخت با آب، ارزش غذایی ماده جامد در آب تخلیه می شود، در فرآورده‌های حیوانی تقریبا نیمی از خواص از بین می‌رود. به همین خاطر ارزش گوشت و آبگوشت تقریباً با هم برابر بوده ولی در فرآورده‌های گیاهی، درصد بالایی از ارزش غذایی در آب پخته شده تخلیه می شود، بخاطر همین بوده که در بسیاری از روش‌های تجویز دارو از عصاره جوشانده شده‌ی این فرآورده‌ها استفاده می‌کنند.

در تهیه آرد نخودچی ارزش غذایی نخود در همان آبی بوده که پس از خیساندن یا طبخ دور ریخته شده ولی در تهیه سویق نخود، ابتدا نخود را تمیز و سپس آسیاب می‌کنند و تفت می‌دهند؛ در این پورسه ارزش غذایی نخود حفظ شده و فواید طبخ مثل آزاد شدن قند‌ها به آرد اضافه می‌شود. این مقایسه در مورد گندمک با سویق گندم و بقیه حبوبات و غلات نیز صدق می‌کند.

   برای خرید انواع سویق از سلوا را کلیک کنید.


خواص سویق

سویق و خواص آن در روایات اسلامی و طب سنتی

یکی از خوراکی های کمتر شناخته شده ولی مهم و پر خاصیت که به خوردن آن در روایات اسلامی بسیار سفارش شده است سویق‌ است. در این روایات به سویق گندم، جو، عدس، برنج ،سیب و خواص آن‌ها اشاره داشته و در بعضی روایات به طور کلی خاصیت سویق بیان شده و در بعضی موارد، از سوی امامان معصوم خوردن سویق برای درمان بیماری‌ها توصیه شده است. به طور مثال امام صادق(ع) فرموده‌اند: «سویق خالی یا با روغن زیتون، گوشت را می‌رویاند و استخوان را محکم می‌سازد و به همین دلیل به کودکان خردسال هم سویق داده شود، همچنین خوردن چهل‌روزه آن بازوان را پرتوان می‌کند.» و در جایی دیگر فرموده‌اند: «براى مسمومیت، دارویى سودمندتر از سویق سیب، سراغ ندارم».

منابع موثق علمی شیعه بالاترین درجه ارزش را به سویق داده و شمردن سویق در رتبه خوراک انبیا و مرسلین تایید دیگری بر اهمیت این ماده غذایی با ارزش می باشد. در همین خصوص، امام کاظم (ع) فرموده‌اند: «همانا سویق همراه با وحی از آسمان نازل شد.»

در بعضی روایات هم یکی از اصحاب درباره بیماری خود یا دیگری صحبت می‌کند و امام بر اساس حرف او سویق و نیز روش مصرف آن را توصیه می‌کنند.

محققان و پژوهشگران طب سنتی توصیه می‌کنند که افراد برای تقویت عمومی بدن باید سویق را به مدت ۴۰ روز مصرف کنند، اما پس از سه روز آثار آن مانند افزایش انرژی و قدرت بدنی خصوصاً در شانه‌ها قابل مشاهده می باشد.

سویق مناسب خودتان را پیدا کنید

خواص هر سویقی با خواص همان چیزی که از آن تهیه شده تناسب دارد. مثلاً جو از گندم سردتر است، پس در اینصورت طبع سویق جو هم از سویق گندم سردتر خواهد بود. بنابراین خوب است قبل از تهیه و خوردن سویق، طبع و مزاج خودتان رابشناسید تا بتوانید درست انتخاب کنید. بعضی از سویق‌ها را نیز به همین دلیل بر اساس ویژگی مصرف‌کننده و یا خاصیت‌شان نام‌گذاری کرده اند. مانند سویق کودک، سویق چاقی و سویق لاغری و... در خرید اینگونه سویق‌ها نیز دقت کنید که به آن نیاز دارید یا نه. مثلاً اگر چاقی یا لاغری شما به کم‌کاری یا پرکاری غده تیروئید مربوط می شود، یا برای بیماری خاصی دارو مصرف می‌کنید، یا بیماری‌ گوارشی دارید، با مشورت پزشک سویق را مصرف نمایید.

  برای خرید انواع سویق از سلوا را کلیک کنید. 

طرز تهیه صویق چگونه است؟

برای تهیه این خوراکی مقوی ابتدا حبوبات را با استفاده از آسیاب سنگی یا صنعتی به آرد تبدیل می‌کنند. در ادامه آرد را بدون روغن با حرارت ملایم تفت می‌دهند تا آرد به اصطلاح بوداده شود. البته در این بین باید دائم آرد را بهم بزنند تا نسوزد. بعد از آنکه آرد به اندازه لازم تفت داده شد، اجازه می‌دهند تا آرد خنک شود و در نهایت بسته‌بندی شده و در اختیار مصرف کننده قرار بگیرد. محصولاتی که در سلوا ارائه می‌شوند، اغلب با آسیاب سنگی به آرد تبدیل شده‌اند و روش‌های صنعتی در تهیه آنها دخیل نبوده است.
البته گاهی برای تهیه این خوراکی عکس شیوه‌ای که شرح دادیم را انجام می‌دهند، به این شکل که ابتدا حبوبات را بدون روغن تفت می‌دهند و سپس آن را به آرد تبدیل می‌کنند. البته سویق‌هایی که در سایت سلوا برای فروش عرضه شده، اغلب به شیوه اول تهیه شده‌اند.

سویق کامل سلوا چه ویژگی هایی دارد؟

سویق کامل سلوا ترکیبی از انواع سویق با پایه گندم و جو است و یکی از بهترین تقویت کننده‌ها و مکمل‌های غذایی است.

  • ترکیبات شامل سویق نخود و سنجد، گندم و جو شسته شده، برنج، عدس 
  • بدون هیچ گونه مواد نگهدارنده و افزودنی
  • مقوی و انرژی زا
  • طبع: گرم و تر
  • مصلحات: سرکه، شیرینی های طبیعی
  • شرایط نگهداری و ماندگاری: یخچال و یک سال

خرید سویق های سلوا به صورت مستقیم از تولید کننده خانگی حمایت می کند. خرید اینترنتی سویق را با خیال راحل در فروشگاه محصولات سالم سلوا تجربه کنید. 

روش مصرف محصول سلوا: ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری از سویق را در ظرفی ریخته و با کمی روغن، شیر یا آب مخلوط کرده تا تبدیل به حلوا شود و میل کنید و یا ۲ قاشق غذاخوری از سویق را در یک لیوان شیر حل کرده و میل فرمائید.

  
 
 

خ

-

و

-

ا

-

ص