بنر اطلاعیه سلوا

بهترین صبحانه در طب سنتی چیست؟ + آداب خوردن صبحانه در طب سنتی

1401/06/17   25,323

صبحانه یکی از ضروری‌ترین وعده‌های غذایی در شروع روز است که به هیچ وجه نباید به سادگی از آن عبور کنید. چرا که باعث افزایش انرژی‌تان در طول روز شده و همیشه سالم هستید. تقویت حافظه و افزایش تمرکز جزو مهم‌ترین فواید میل کردن صبحانه در شروع روز است. در طب سنتی هم خوردن صبحانه بسیار تاکید شده و اهمیت بسیار بالایی دارد. اگر از اهمیت صبحانه در طب اسلامی اطلاعاتی ندارید؛ تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا به اتفاق هم با اهمیت بهترین صبحانه در طب سنتی آشنا شویم.

اهمیت صبحانه در طب سنتی چیست؟

همانطور که گفتیم صبحانه در طب سنتی جزو اصلی‌ترین وعده‌های غذایی شناخته شده و اهمیت بسیار بالایی دارد. با میل کردن صبحانه انرژی‌تان در طول روز تامین شده و قند خون‌تان تنظیم می‌شود. افزایش تمرکز، تنظیم هورمون‌های زنانه، جلوگیری از دیابت و بیماری‌های قلبی، افزایش انرژی و کاهش فشار خون بالا جزو مهم‌ترین فواید میل کردن صبحانه محسوب می‌شوند.

در طب سنتی میل کردن صبحانه بر اساس نوع مزاج هم بسیار تاکید شده، در واقع طب اسلامی برای هر کسی صبحانه‌های مطابق با مزاج خودشان را پیشنهاد کرده است. در ادامه بیایید تا نگاهی به اهمیت بهترین صبحانه از نظر طب سنتی بر اساس نوع مزاج اشخاص بیندازیم:

  • مزاج گرم و خشک (صفراوی): افرادی که مزاج گرم و خشک یا صفراوی دارند، باید مواد غذایی در صبحانه مصرف کنند که حرارت بدن‌شان بالا نرود. میل کردن عسل، سیاه دانه، زنجبیل، مرباهای گرم برای این افراد مناسب نیست. گاهی اوقات مصرف حریره بادام برای افرادی با مزاج گرم و خشک توصیه می‌شود. این افراد در صبحانه می‌توانند مربا آلبالو به همراه کره محلی نوش جان کنند.
  • مزاج سرد و تر (بلغمی): برای افرادی که طبع سرد یا بلغمی دارند، مواد غذایی مثل مرباهای گرم و عسل به عنوان بهترین صبحانه در طب سنتی شناخته شده است. 
  • مزاج سرد و خشک (صفراوی): برای افراد با مزاج سرد و خشک، صبحانه‌هایی مثل فرنی، شیر برنج، حریره بادام و مربای به مناسب هستند. 
  • مزاج گرم و تر (دموی): در نهایت افرادی که مزاج دموی یا گرم و تر دارند، در صبحانه می‌توانند مربای سیب و مربای آلبالو به همراه کره محلی نوش جان کنند.

در طب سنتی توصیه شده برای افراد با مزاج گرم، مصرف عسل یا ارده شیر به مقدار بالا مناسب نیست. در واقع این دسته از افراد می‌توانند در هفته یک یا دو بار ارده شیره یا عسل میل کنند.

 پیشنهاد می‌کنیم مواد غذایی مثل عسل، ارده، شیره انگور، مربای آلبالو را از فروشگاه‌های معتبر اینترنتی همچون سلوا تهیه کنید. تمامی محصولات این فروشگاه مثل شیره انگور طبیعی و سالم هستند و هیچ گونه مواد شیمیایی یا افزودنی در آن‌ها وجود ندارد. سلوا در زمینه محصولات سالم و روستایی فعالیت می‌کند و تمامی محصولات آن از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است. برای خرید محصولات سالم و طبیعی همچون عسل، شیره انگور، شیره خرما، مربا آلبالو تنها کافیست از سایت یا اپلیکیشن کمک بگیرید.

بد نیست بدانید که در طب سنتی مصرف لبنیات به مقدار زیاد توصیه نشده، چرا که مزاج پنیر سرد است. البته اگر تمایل به مصرف لبنیات همچون شیر یا پنیر دارید؛ حتما کنار آن از مواد غذایی گرم همچون سیاه دانه و زیره سیاه استفاده کنید تا مشکلی برای‌تان پیش نیاید. 

مصرف نان مناسب برای میل کردن صبحانه از نظر طب سنتی اهمیت دارد. در واقع از نظر طب اسلامی نان سنگک بدون جوش شیرین برای صبحانه مناسب است. چرا که اغلب نان‌های سفید همچون لواش یا باگت دیر هضم می‌شوند و مشکلاتی را برای بدن‌تان به وجود می‌آورند. بنابراین در خرید نان دقت کنید.

برای نوشیدنی در صبحانه هم از نظر طب سنتی گفته شده که حتما چای را به همراه یک ماده غذایی گرم همچون دارچین یا زنجبیل نوش جان کنید. دمنوش به سلوا هم گزینه مناسبی به عنوان نوشیدنی برای صبحانه به حساب می‌آید.

در نهایت ناگفته نماند که مواد غذایی مثل سوسیس و تخم مرغ، گوجه فرنگی، خیار، هندوانه و ... جزو بهترین صبحانه در طب سنتی به حساب نمی‌آیند. به همین علت از مصرف مواد غذایی سرد در صبحانه پرهیز کنید تا همیشه سالم و سلامت باشید. در ادامه چند مورد از بهترین صبحانه در طب سنتی را پیشنهاد می‌دهیم. 

چند پیشنهاد برای صبحانه از نظر طب سنتی

در طب اسلامی مصرف مواد غذایی گرم در صبحانه بسیار اهمیت دارد. البته افرادی که مزاج گرم دارند، باید مقدار کم‌تری مواد غذایی گرم مثل ارده یا عسل مصرف کنند. در ادامه بیایید تا با چند صبحانه سالم و مقوی از نظر طب سنتی آشنا شویم:

  • حریره بادام: از نظر طب سنتی مصرف حریره بادام جزو بهترین صبحانه شناخته می‌شود. چرا که در دسته مواد غذایی گرم قرار گرفته و برای افرادی که مزاج سرد و خشک دارند، بسیار مناسب است. مواد اولیه حریره بادام شامل بادام، دارچین، شکر، آرد برنج، شیر و آب می‌شود. دارچین موجود در حریره بادام به گرم کردن معده و بدن بسیار کمک می‌کند.
  • شیر برنج: شیر برنج از دیگر مواد غذایی مهم است که جزو بهترین صبحانه از نظر طب سنتی به حساب می‌آید. مواد اولیه شیر برنج شامل برنج (ترجیحا برنج ایرانی)، شیر، خامه، شکر، نمک (نمک جهرم)، دارچین، هل و گلاب می‌شود. حتما در درست کردن شیر برنج از دارچین استفاده کنید تا هیچ‌گونه سردی نداشته باشد و مشکلی برای بدن‌تان پیش نیاید.
  • شیره انگور: مصرف شیره انگور یا شیره خرما به همراه کره محلی در طب اسلامی برای صبحانه بسیار توصیه شده است. البته افراد گرم مزاج باید مقدار کم‌تری شیره انگور مصرف کنند. برای تهیه شیره انگور اصل و طبیعی تولید شده از خود انگور یا کشمش، می‌توانید از فروشگاه اینترنتی سلوا کمک بگیرید. شیره‌های انگور سلوا کاملا طبیعی هستند و هیچ گونه مواد افزودنی در آن‌ها وجود ندارد. در واقع این شیره‌ها به صورت سنتی تولید شده و از انگورهای دارای مجوز ارگانیک تهیه می‌شوند. به غیر از شیره انگور، مصرف شیره خرما و چهار شیره هم مناسب هستند.
  • حلیم بوقلمون: حلیم از دیگر وعده‌های غذایی خوشمزه به عنوان صبحانه از نظر طب سنتی است. حتما حلیم را به همراه دارچین میل کنید تا مشکلی برای معده‌تان پیش نیاید.

در نهایت مصرف مواد غذایی مثل عدسی همراه با گلپر، شیر همراه با دارچین، پنیر با سیاه دانه یا گردو، نیمرو همراه با روغن حیوانی، خاگینه همراه با نان سنگک، انواع مرباهای گرم همچون به و بالنگ و عسل از نظر طب سنتی در صبحانه بسیار اهمیت دارد. 

به طور کلی مصرف بهترین صبحانه از نظر طب سنتی اصول و آداب خاصی دارد که عبارتند از:

  • شروع صبحانه با وضو در طب سنتی بسیار تاکید شده است.
  • قبل از خوردن یک صبحانه سالم، میل کردن آب گرم به همراه لیمو و عسل بسیار مفید است و بدن را از سموم پاکسازی می‌کند.
  • به جای مصرف چای در صبحانه، مصرف دمنوش‌های گرم مثل دمنوش به مفید است.
  • حتما وعده صبحانه باید مفصل و کاملا گرم باشد.
  • وعده غذایی صبحانه حتما بین ساعت 7 تا 9 صبح میل شود.

سوالات متداول در مورد بهترین صبحانه سنتی

  • آیا مصرف چای در وعده صبحانه بدون مشکل است؟ بهتر است به جای نوشیدن چای در وعده صبحانه از دمنوش‌ها استفاده کنید.
  • بهترین زمان برای صرف صبحانه چه ساعتی است؟ در طب سنتی حدود ساعت 7 الی 9 را برای میل کردن صبحانه مناسب می‌دادند.
  • بهترین صبحانه در طب سنتی چیست؟ پاسخ این سوال به مزاج هر فرد بستگی دارد که در این مطلب به بهترین صبحانه براساس هر نوع مزاج اشاره کرده‌ایم.

اکنون که در مورد بهترین صبحانه در طب سنتی اطلاعات کامل دارید؛ پس حتما وعده صبحانه را جدی بگیرید و از مصرف مواد غذایی سرد در صبحانه پرهیز کنید. آیا مواد غذایی که مزاج گرم داشته باشند را می‌شناسید؟ اگر در مورد بهترین صبحانه از نظر طب سنتی اطلاعاتی دارید، خوشحال می‌شویم نظرات خود را با ما و همراهان سلوا به اشتراک بگذارید.