بنر اطلاعیه سلوا

سودا چیست؟ غلبه سودا چه علائمی دارد؟

1401/09/29   64,659

مزاج‌شناسی، یکی از مهم‌ترین بخش‌های طب سنتی است که همواره باید به آن نگاه ویژه‌ای داشته باشیم. یکی از مزاج‌هایی که غلبه آن می‌تواند مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد، سودا است. معمولا غلبه سودا به صورت علائم مختلفی بروز می‌کند که باید شناخت دقیقی از آن پیدا کنید. در ادامه به مزاج سودایی و اینکه غلبه آن چه مشکلاتی را به دنبال دارد صحبت می‌کنیم. پس با ما همراه باشید.

غلبه سودا چیست؟

زمانی که میزان تولید خلط سودا در بدن افزایش پیدا می‌کند، با مشکل غلبه سودا مواجه خواهیم شد که مشکلات زیادی را برای شما به وجود می‌آورد. اگر میزان این خلط در بدن بیش از حد نرمال باشه، بر بدن غلبه می‌کند. افرادی که دچار غلبه این خلط هستند، مزاجی سرد و خشک دارند. در ادامه نشانه‌های غلبه این خلط را بررسی خواهیم کرد.

معادل سودا در طبیعت، خاک است که آن هم طبیعتی خشک و سرد دارد. سودا در حقیقت، غلیظ‌ترین لایه خون است که در نتیجه رسوب گلبول‌های قرمز تشکیل می‌شود. مهم‌ترین محل تجمع این خلط، طحال است. بخشی از سودا نیز در داخل خون جریان دارد که کار تغذیه استخوان‌ها را انجام می‌دهد. در صورتی که درمان به موقع انجام شود، بسیاری از عوارض آن کنترل خواهد شد. چنانچه مقدار این خلط از حد مشخصی فراتر برود، بدن کم کم به سمت سردی مزاج حرکت می‌کند که مشکلات خاص خود را به همراه دارد.


بیشتر بخوانید: غلبه بلغم چیست؟ نشانه‌ها + درمان سنتی


نشانه‌های غلبه سودا چیست؟

اکنون که متوجه شدید سودا چیست، بد نیست که با علائم غلبه سودا نیز آشنایی پیدا کنید. خستگی بدن و پژمردگی روحی از مهم‌ترین نشانه‌های غلبه این خلط است. همچنین افراد مبتلا به غلبه این خلط بیشتر از سایرین به افسردگی مبتلا می‌شوند. به ‌طورکل تغییرات خلق و خوی در این افراد بیشتر است. تیره بودن رنگ ادرار، یکی دیگر از علائم است که سودایی بودن را اثبات می‌کند. موارد دیگری همچون تیرگی رنگ صورت و شب‌کوری نیز در این افراد بیشتر دیده می‌شود. همچنین وجود مشکلات گوارشی همچون یبوست در افرادی با غلبه سودا بیش از بقیه دیده می‌شود. به‌طور مثال این افراد بسیار فکر می‌کنند و خواب‌های آشفته زیادی هم می‌بینند. همچنین اخلاق تند و خشن نیز در سودایی‌ها کاملا ملموس و قابل درک است. دلتنگی و بی‌قراری کردن برای عزیزان نیز در این افراد بیشتر دیده می‌شود.

اگر این غلبه درمان نشود، برخی از مبتلایان به آن با افزایش سن دچار آلزایمر نیز می‌شوند. این افراد معمولا دارای اندام ریز و لاغر هستند که مهم‌ترین مشخصه ظاهری آن‌ها محسوب می‌شود. خواب این دسته از افراد کم است و از نظر اشتهایی نیز پرخور محسوب می‌شوند. چنانچه علائم گفته شده در شما یا یکی از اطرافیانتان وجود داشت، باید در اسرع وقت برای درمان سودا اقدام کنید.

چه مزاجی سودایی است؟

زمانی مزاج یک شخص سودایی محسوب می‌شود که دو عامل سرد و خشکی را در کنار هم داشته باشد. به همین علت بخش زیادی از افراد سرد مزاج در این دسته‌بندی قرار می‌گیرند. معمولا کسانی که دارای موهای نازک و کم‌پشت هستند در دسته سودایی‌ها قرار می‌گیرند. رنگ پوست این افراد نیز به صورت سبز و تیره است که به راحتی با یک بررسی ساده قابل تشخیص خواهد بود. اگر جزو کسانی هستید که در زمستان مدام احساس سرما می‌کنید، به احتمال بالا دارای مزاج سودایی هستید. معمولا رگ‌های دست سودایی‌ها برجسته است که شما به راحتی قادر به دیدن آن‌ها خواهید بود.

همچنین پوست در این حالت سرد، خشک و دارای منافذ باز است. از دیگر نکاتی که باید در نشانه‌های غلبه این خلط به آن توجه کرد نوع چاق شدن است. افراد مبتلا اغلب از قسمت شکم و کمر دچار چاقی می‌شوند. چنانچه غلبه سودا بر کسی حاصل شود، احتمال اینکه عوامل تشدید شود نیز وجود دارد پس در اولین فرصت باید اقدامات درمانی دنبال شود.

چه غذاهایی باعث غلبه سودا می‌شود؟

با توجه به اینکه مزاج سودا سرد و خشک است، باید از خوردن غذاهایی که این حالت را تشدید می‌کند جلوگیری نمود. بسیاری از افراد این سوال را می‌پرسند که مهم‌ترین غذاها برای غلبه سودا چیست؟ به‌طور کلی غذاهایی با طبع سرد می‌توانند این مسئله را تشدید کنند که باید از مصرف آن‌ها را کاهش داده یا متوقف کنید. به‌طور مثال گوشت گاو و گوساله طبع سرد دارد که خوردن آن‌ها در نهایت باعث غلبه این خلط خواهد شد. همچنین غذاهای چرب و شور نیز می‌توانند باعث غلبه سودا شوند که باید به طور جدی از خوردن آن‌ها جلوگیری کرد. در لیست زیر بخشی از مهم‌ترین غذاهایی که می‌تواند باعث غلبه این خلط شود را نام می‌بریم:

  • لبنیات مانند شیر، پنیر و ماست
  • انواع ترشیجات
  • غذاهای فست‌فودی
  • چای و قهوه
  • دل، قلوه و جگر
  • نوشیدنی‌های گازدار
  • برگ کلم و گل کلم
  • روغن‌های کارخانه‌ای
  • فراورده‌های گوجه فرنگی مثل رب و سس

هر کدام از مواردی که در لیست بالا گفته شد به نوعی مشکل سودا را حادتر می‌کند. به همین علت اگر به دنبال درمان سودا هستید، حتما مصرف محصولات این لیست را به صورت کنترل شده انجام دهید. در این صورت با مشکل خاصی نیز از این جهت مواجه نخواهید شد.

آیا غلبه سودا مضر است؟

بعد از اینکه نشانه‌های این مشکل را در خود مشاهده کردید، باید برای متعادل شدن طبع خود تلاش کنید. غلبه سودا می‌تواند عوارض مختلفی را به همراه داشته باشد که باید هر کدام از آن‌ها را جدی بگیرید. عوارض ناشی از آن به قدری زیاد است که باید در اسرع وقت به سراغ اصلاح مزاج رفت. افراد سودایی معمولا تمایل زیادی به انزواطلبی دارند. همچنین این افراد، تمایل کمتری نسبت به روابط زناشویی دارند. در موارد شدید هم فرد به یک‌باره و بدون دلیل خاصی به گریه می‌افتد که یکی از نکات مهم و قابل توجه در این بخش است.

در برخی مواقع نیز شاهد بروز کهیرها و لک‌های پوستی هستیم. مسائل گوارشی نیز در صورت زیاد شدن خلط سودا به وجود می‌آید که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به رفلاکس معده و یبوست اشاره کرد. همچنین دردهای منطقه‌ای در قسمت‌های مختلف بدن بروز می‌کند که البته هیچ دلیل پزشکی نیز آن را توجیه نمی‌کند. بروز حس ناامیدی در این مزاج بیشتر از بقیه دیده می‌شود که این مورد تفاوت ویژه سودا مزاج‌ها با سایر افراد را نشان می‌دهد. به طور قطع غلبه این خلط می‌تواند عوارض زیادی را به دنبال داشته باشد پس باید برای حل آن دست به اقدام زد.

برای درمان غلبه سودا چه کنیم؟

با توجه به اینکه افراد زیادی به این مشکل مبتلا هستند، تحقیقات بسیاری نیز در مورد درمان این مشکل انجام شده است. اما بهترین روش برای اصلاح مزاج، مصرف غذاهای گرم و تر محسوب می‌شود. این غذاها می‌توانند میزان خلط سودا را در بدن کمتر کنند. از طرفی شما باید تا جایی که امکان دارد مصرف غذاهایی سودازا را کاهش دهید تا مشکل شما بدتر نشود. به‌علاوه سعی کنید تا جایی که می‌توانید از محیط‌های سرد و خشک دوری کنید.

آب‌میوه‌هایی مثل آب سیب و آب هویج می‌توانند بخش زیادی از مشکلات شما را حل کنند. همچنین دمنوش‌هایی با طبع گرم و تر را نیز در برنامه غذایی روزانه خود جای دهید. اجرای برنامه‌های تفریح و خوش‌گذرانی به طور پیوسته را نیز از قلم نیندازید. همچنین پیاده‌روی‌های ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در طول روز می‌تواند فرایند بهبود را با سرعت بیشتری پیش ببرد.

درمان سودا در طب سنتی چگونه است؟

چنانچه نشانه‌های غلبه این مزاج را دارید، حتما تلاش کنید تا درمان سودا به سرعت انجام شود. طب سنتی روش‌های متعددی را برای درمان این مشکل توصیه می‌کند که بیشتر تمرکز آن بر روی تغذیه است. به طور مثال طب سنتی، خوردن غذاهای گرم و تر را پیشنهاد می‌دهد. همچنین خوردن گلاب قبل از خواب می‌تواند میزان آرامش را در طول خواب افزایش دهد. بادکش کردن بدن در فصول سرد نیز بسیار مفید خواهد بود که در صورت لزوم می‌توانید از این روش نیز به سود خود استفاده کنید. ماساژ دادن بدن با روغن‌هایی که دارای طبع گرم هستند نیز بسیار مفید و کاربردی است.

در طب سنتی برای کاهش خلط سودا توصیه زیادی به مصرف گوشت‌های گرم شده است. به طور مثال گوشت گوسفند، شتر و کبوتر از نوع گرم است که برای اصلاح مزاج شخص، بسیار مفید و موثر خواهد بود. از آنجایی که برنج دارای طبع سرد است، می‌تواند مشکل سودا را بدتر کند. به همین علت در هنگام خوردن برنج سعی کنید که مواد دیگری همچون زیره سیاه را به آن اضافه کنید. شوید هم در چنین مواقعی گزینه جذابی خواهد بود. خوردن ادویه‌جات نیز برای درمان سودا بسیار مناسب است که مواردی همچون دارچین، زنجبیل، زیره و زعفران را شامل می‌شود که همه آن‌ها دارای تاثیرات ویژه خود هستند. اغلب این خوراکی‌های دارای طبع گرم را می‌توانید از سلوا خریداری کنید. سلوا فروشگاهی برای عرضه مواد خوراکی سالم، طبیعی و فاقد مواد شیمیایی است. در پایان فراموش نکنید که سوالات و نظرات خود را با ما و سایر همراهان سلوا به اشتراک بگذارید.