بنر اطلاعیه سلوا

خواص دارچین چیست؟ معرفی تمام فواید + طرز تهیه دمنوش

1401/11/16   45,523

دارچین جزو قدیمی‌ترین ادویه‌ها محسوب می‌شود و فوق‌العاده خوش عطر و طعم است. خواص دارچین به قدری بالاست که شگفت زده می‌شوید. کاهش قند خون و سلامت قلب جزو مهم‌ترین خواص این ادویه در طب سنتی محسوب می‌شوند. اگر در مورد خواص بیشتر این ادویه کنجکاو هستید، ادامه این مطلب را از دست ندهید. در این مطلب با ارزش غذایی این ادویه نیز آشنا خواهیم شد.

خواص دارچین چیست؟

دارچین نوعی ادویه و گیاهی دارویی محسوب می‌شود که منشا اصلی آن هندوستان است. گل‌های این ادویه سفید رنگ و متمایل به رنگ زرد هستند. این ادویه یک ضد میکروب قوی است و آنتی اکسیدان فوق‌العاده بالایی دارد. به علاوه این ادویه به دلیل داشتن پلی فنول‌ها، یک ضدالتهاب قوی هم به حساب می‌آید و دردهای بدن را کم‌تر می‌کند.

اکنون بیایید تا با خواص کلی این ادویه آشنا شویم:

  • سلامت پوست: از آنجایی که این ادویه خاصیت آنتی باکتریال و ضد میکروبی دارد، باعث کاهش جوش‌های پوستی می‌شود. ترکیب عسل و دارچین یک داروی معجزه‌آسا برای درمان آکنه و جلوگیری از آن محسوب می‌شود. به علاوه شما می‌توانید روغن این ادویه را برای کاهش درد، قرمزی و تورم پوست استفاده کنید.
  • کاهش قند خون: افرادی که دچار دیابت هستند، از این ادویه می‌توانند برای پایین آوردن قند خون استفاده کنند. مصرف چای دارچین یک تا دوبار در هفته برای افراد دیابتی توصیه می‌شود.
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان: این ادویه خاصیت ضد آنتی اکسیدان دارد. به همین علت از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند. به‌علاوه این ادویه در سلامت روده بزرگ هم نقش مهمی دارد و از سرطان روده بزرگ پیشگیری می‌کند.
  • کمک به درمان قارچ: یکی از ترکیبات اصلی موجود در این ادویه سینامالدهید است. این ترکیب برای کمک به درمان بسیاری از عفونت‌ها از جمله درمان قارچ فوق‌العاده مفید کاربرد دارد.
  • سلامت دندان: تحقیقات نشان داده شده که این ادویه با باکتری‌هایی که باعث پوسیدگی و میکروب دندان‌ها شده مبارزه می‌کند. شما از روغن این ادویه به عنوان شوینده دهان می‌توانید استفاده کنید تا همیشه دندان‌های سالمی داشته باشید.
  • مبارزه با آلرژی: اگر حساسیت یا آلرژی خاصی دارید، حتما در برنامه غذایی‌تان جایی برای استفاده از این ادویه باز کنید. این ادویه خاصیت ترکیبات ضد خارش دارد و از آلرژی جلوگیری می‌کند. به علاوه این ادویه در کاهش و کنترل علائم ناشی از آسم هم کاربرد دارد.
  • جلوگیری از عفونت‌ها: یکی دیگر از خواص دارچین محافظت از بدن در برابر عفونت‌هاست. این ادویه بدن را در برابر بسیاری از بیماری‌ها محافظت می‌کند و خواص دارچین برای عفونت بالاست. چرا که این ادویه یک آنتی ویروس و آنتی بیوتیک طبیعی محسوب می‌شود. به علاوه استفاده از این ادویه از سرماخوردگی هم جلوگیری می‌کند. اگر هم دچار گلودرد شدید، می‌توانید چای دارچین مصرف کنید تا گلودرد شما به مرور زمان درمان شود. 
  • محافظت از قلب: از دیگر خواص دارچین می‌توان به کمک به بهبود سلامت قلب اشاره کرد. چرا که این ادویه بیماری‌های قلبی مثل فشار خون، کلسترول و تری گلیسرید را کاهش می‌دهد. به‌علاوه عوامل موجود در این ادویه کلسترول بد خون را نیز کاهش می‌دهد.

جلوگیری از بیماری آلزایمر، بهبود گردش خون، تسکین دردهای عضلانی، کمک به هضم غذا، تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت روحیه و درمان افسردگی، رفع بوی بد دهان، افزایش رشد موها و کاهش اضطراب و استرس از دیگر خواص دارچین محسوب می‌شوند. ناگفته نماند که خواص دارچین برای گوارش هم بالاست. با مصرف این ادویه سیستم گوارش بدن‌تان تقویت می‌شود.

خواص دارچین برای لاغری

به طور کلی کالری این ادویه بسیار پایین است. به‌علاوه فیبر زیادی که در آن وجود دارد، باعث می‌شود تا مدت‌ها احساس سیری داشته باشید. همچنین همانطور که گفتیم مصرف دارچین به ویژه دمنوش آن باعث کاهش قند خون شده و بدن برای تامین انرژی مجبور به سوزاندن چربی می‌شود که نتیجه آن کاهش وزن است.

اگر می‌خواهید لاغر شوید، می‌توانید روزانه یک قاشق چای خوری پودر این ادویه را با آب جوش مخلوط کرده و پس از 10 دقیقه کم دم کشید نوش جان کنید. به علاوه می‌توانید در یک لیوان شیر داغ هم پودر این ادویه را مخلوط کرده و میل کنید. نوشیدن یک لیوان آب به همراه عسل و پودر این ادویه در صبح‌های ناشتا هم برای لاغری فوق‌العاده کاربرد دارد. البته یادتان باشد که در مصرف دارچین خام زیاده‌روی نکنید

خواص دارچین برای زنان

اکنون به سراغ فواید دارچین برای زنان برویم. مصرف این ادویه دردهای قاعدگی زنان را کاهش می‌دهد. به علاوه مصرف این ادویه در دوران بارداری نیز فوق‌العاده مفید است. چرا که این ادویه از دیابت بارداری و سرطان رحم جلوگیری می‌کند. البته اگر در دوران بارداری یا شیردهی هستید، حتما قبل از مصرف این ادویه در غذاها یا به صورت دمنوش با پزشک خود مشورت کنید تا مشکلی برای‌تان پیش نیاید. 

ارزش غذایی دارچین

همان‌طور که گفتیم خواص و ارزش غذایی این ادویه کم نیست. اکنون بیایید تا به اتفاق هم نگاهی به ارزش غذایی این ادویه بیندازیم:

  • کالری: 247 گرم
  • کربوهیدرات: 80 گرم
  • پروتئین: 99/3 گرم
  • فیبر: 10/53 گرم 
  • قند: 2 گرم
  • کلسترول: صفر
  • چربی: یک گرم

ناگفته نماند که در این ادویه مواد معدنی بسیار بالایی همچون کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، روی، مس، منگنز و سلنیوم وجود دارد. به علاوه این ادویه ارزشمند شامل انواع ویتامین‌ها از جمله ویتامین A، ویتامینC، ویتامینE و ویتامین D می‌شود.

چگونه دارچین را به رژیم غذایی اضافه کنیم؟

اگر در رژیم غذایی هستید و می‌خواهید از این ادویه برای کاهش وزن‌تان استفاده کنید؛ تنها کافیست در پخت غذاهای خود این ادویه را اضافه کنید. از این ادویه در پخت غذاهای متنوعی مثل اوتمیل و برنج قهوه‌ای استفاده می‌شود. به علاوه می‌توانید دمنوش دارچین را نیز برای لاغری درست کرده و نوش جان کنید. شما این ادویه را می‌توانید همراه با قهوه، همراه با میوه، همراه با شیر و همراه با عسل میل کنید و به مرور زمان لاغر شوید. 

در نهایت ناگفته نماند که این ادویه به همراه سرکه سیب هم برای لاغری فوق‌العاده مفید است. شما می‌توانید یک قاشق سرکه سیب را با پودر دارچین مخلوط کرده و صبح‌های ناشتا میل کنید تا به مرور زمان لاغر شوید. برای تهیه پودر طبیعی و سالم دارچین هم می‌توانید از فروشگاه اینترنتی سلوا کمک بگیرید. چرا سلوا؟

سلوا فروشگاهی معتبر و آنلاین در زمینه فروش محصولات روستایی و سالم است. تمامی محصولات این فروشگاه سالم هستند و هیچ گونه مواد افزودنی یا شیمیایی در آن‌ها وجود ندارد. برای خرید پودر این ادویه می‌توانید از سایت یا اپلیکیشن سلوا کمک بگیرید. کیفیت تمامی محصولات سلوا عالی هستند و شما بدون نگرانی می‌توانید از این فروشگاه، محصولات مورد نیازتان را تهیه کنید. 

طرز تهیه دمنوش دارچین

برای درست کردن دمنوش دارچین کافیست مقداری آب جوش و یک یا دو عدد چوب دارچین را به در یک قوری ریخته و صبر کنید تا دم بکشد. در نهایت می‌توانید آن را به همراه لیموترش و عسل تازه نوش جان کنید. به‌علاوه می‌توانید یک الی دو عدد چوب دارچین هم به چایی اضافه کنید و صبر کنید تا با چایی دم بکشید. به این ترتیب هم از خواص دارچین بهره‌مند خواهید شد و هم عطر و طعمی بی‌نظیر به چایی خواهید بخشید.

در این مطلب با خواص دارچین برای گوارش، خواص دارچین برای عفونت، خواص دارچین برای زنان و خواص دارچین برای لاغری آشنا شدیم. حال اگر شما تجربه مصرف این ادویه را داشته‌اید، لطفا نظرات خود را با ما و مخاطبان سلوا در میان بگذارید. به علاوه یادتان نرود که برای خرید پودر دارچین طبیعی از فروشگاه اینترنتی سلوا کمک بگیرید.