بنر اطلاعیه سلوا

13 خاصیت شگفت انگیز شیره خرما + چگونگی تشخیص شیره خرما اصل

1399/07/05   121,872

شیره خرما یکی از مغذی‌ترین و خوشمزه‌ترین میان وعده‌هاست که طعم شیرین آن باعث شده تا مصارف بسیاری داشته باشد. اگر دوست دارید با خواص و ویژگی‌های شگفت انگیز، روش‌های تولید، دستورالعمل تهیه و یک سری نکات مهم در مورد این ماده خوشمزه و ارزشمند بیشتر آشنا بشید، این مقاله رو تاآخر مطالعه کنید.

 

 

برای خرید شیره خرما سلوا کلیک کنید.

خواص شیره خرما و ویتامن‌های موجود در آن

 شیره خرما حاوی پروتئین، قند طبیعی مواد معدنی و ویتامین هایی مانند B1، B2، B3 و B5 و همچنین A1 و C است که در صورت مصرف دیگر نیازی به مولتی ویتامین ها ندارید. این شیره حاوی قندهای طبیعی مانند گلوکز، ساکارز و فروکتوز هستند و برای میان وعده یک انتخاب مناسب به حساب می آیند.

1- شیره خرما برای تامین انرژی بدن:

شیره خرما انرژی زا بوده و مصرف آن انرژی بدن را تامین می کند. مصرف این شیره قدرت یادگیری کودکان و دانش آموزان را افزایش میدهد.

2-شیره خرما برای درمان یبوست:

فیبر موجود در شیره خرما سبب می شود که خاصیت ملین داشته باشد و فرایند دفع را آسان کند.

3-شیره خرما برای سلامت دستگاه گوارش:

مصرف شیره خرما باعث افزایش فعالیت باکتری های موجود در دستگاه گوارش میشود و برای سلامت دستگاه گوارش مفید است.


بیشتر بخوانید: سوسیس و کالباس مفید است ! + خرید سوسیس و کالباس خانگی


4-شیره خرما برای درمان شب کوری:

شیره خرما به دلیل داشتن کاروتنوئید و ویتامین A از شب کوری که با علائمی مانند خشکی چشم و افزایش خطر ابتلا به عفونت همراه است ، جلوگیری و بینایی را تقویت می کند .

5-شیره خرما زایمان را آسان تر می کند:

خوردن شیره خرما در دوران بارداری دهانه رحم بازتر وفرایند زایمان و وضع حمل را آسان تر می کند.

6-شیره خرما برای درمان کم خونی:

شیره خرما حاوی آهن و اسید فولیک فراوان است و به برطرف شدن و درمان کم خونی کمک می کند. در بخش سلامت نمناک میخوانید که فولات موجود در خرما خون ساز است به همین علت برای زنان باردار بسیار مفید میباشد. آهن طبیعی موجود در شیره خرما، باعث افزایش گلبول های قرمز خون می شود.

7-شیره خرما برای رفع خستگی و ضعف:

شیره خرما سرشار از ویتامین های گروه ب است و برای تعادل اعصاب، رفع خستگی و ضعف مفید می باشد . منیزیم و فسفر موجود در شیره خرما سلول های عصبی را تقویت و سر زنده نگه می دارد.

8-شیره خرما برای افزایش وزن:

اگر وزنتان کم است و تمایل دارید وزنتان اضافه شود شیره خرما مصرف کنید . شیره خرما کالری بالایی دارد و مصرف روزانه آن سبب چاق شدن صورت می شود.

9-شیره خرما مناسب برای پوست:

شیره خرما حاوی ویتامین C و D است که برای ویژگی الاستیک پوست شما بسیار مفید بوده و پوست را صاف تر می کند. شیره خرما خاصیت ضد پیری دارد و مانع از تجمع ملانین در بدن می شود. اما طبع شیره خرما گرم است واگر با گرمی های دیگر مانند ارده میل شود باعث ایجاد جوش های پوستی خواهد شد.

10-شیره خرما برای افزایش قوای جنسی:

مصرف شیره خرما برای بالا بردن قوای جنسی بسیار مفید است . مواد مغذی فراوان موجود در شیره خرما استقامت جنسی در بدن را افزایش می دهد.

11-شیره خرما برای افزایش رشد موها:

شیره خرما سرشار از آهن است و باعث افزایش گردش خون در زیر پوست شده و به تقویت فولیکول های مو کمک کرده و رشد مو را افزایش می دهد.

12-شیره خرما برای تقویت و استحکام استخوان‌ها:

شیره خرما به دلیل کلسیم و منیزیم موجود در آن سبب تقویت و استحکام استخوانها می شود. شیره خرما خاصیت ضد التهاب داشته و برای افرادی که دچار آرترزو و التهاب مفاصل هستند، مفید میباشد و در تسکین درد مفاصل و دردهای روماتیسمی موثر است.

13-شیره خرما کاهنده کلسترول خون:

شیره خرما چربی کمی دارد و فاقد کلسترول می باشد بنابراین با مصرف کنترل شده آن می توانید از مزایا شیرین کنندگی آن بهره برده و درنهایت کلسترول خود را نیز کنترل کنید.

تولید شیره خرما به روش سنتی

 برای تولید شیره خرما به شیوه سنتی، سه روش وجود دارد:


1- روش جوشاندن (روش گرم): در این شیوه تولید، خرما در دیگ‌های سر باز قرار داده شده و به اندازه وزن میوه به آن آب اضافه می‌شود. مخلوط آب و خرما حرارت داده می‌شوند تا شیره در آب حل گردد . حرارت را تا حدی که شیره به غلظت مورد نظر برسد ادامه می‌دهند و در نهایت با قطع حرارت مخلوط را صاف نموده و شیره را در ظرف‌های پلاستیکی یا حلب‌های فلزی پر کرده و تفاله باقی مانده را نیز به مصرف دام می‌رسانند.

2- تهیه شیره در حوضچه‌های سیمانی (روش سرد): خرما را در حوضچه‌هایی که 1 الی 5/1 متر از سطح زمین بلندتر است و مخصوص عملیات شیره گیری ساخته می‌شود، می‌ریزند. خرماها در اثر نیروی وزن به هم فشار می‌آورند و شیره از سوراخی که در ته حوضچه تعبیه شده است خارج و جمع آوری می‌شود . این نوع شیره طبیعی بوده و به آن شیره خرمای طبیعی می‌گویند. حوضچه‌های سیمانی را نیز در زبان محلی مدبسه می‌نامند.

3 - تولید شیره خرما به طریقه حصیر: در برخی نواحی جنوب کشور مانند میناب، به جای حوضچه‌های سیمانی، خرما را در محفظه‌ای که از برگ خرما به صورت سبد حصیری درست شده است می‌ریزند و در اثر فشار خرماها بر روی همدیگر شیره آن از منافذ حصیر خارج می‌شود.


بیشتر بخوانید: 10 روش تشخیص گوشت تازه و سالم / خرید گوشت تازه


دستور‌العمل تهیه شیره خرما

۱. خرما‌ها را به صورت قطعاتی درشت خرد کنید.

۲. خرما را در آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه بخیسانید تا ناخالصی‌های آن جدا شود. آبی که خرما را در آن خیساندید دور بریزید.

۳. خرمای خیسانده را در یک قابلمه بزرگ در دار همراه با یک لیتر یا ۴ پیمانه آب بریزید. آب را به آرامی به نقطه جوش برسانید، بگذارید به آرامی و با حرارتی بسیار ملایم به مدت ۱ تا ۲ ساعت بپزد (اگر زمان داشته باشید ۲ ساعت بهتر است).

۴. بعد از گذشت این زمان گاز را خاموش کنید و اجازه دهید تا مخلوط شما خنک شود.

۵. یک ابکش را روی یک کاسه بگذارید و روی آن هم یک کیسه پنیر یا پارچه تنظیف چند لایه بگذارید یا از کیسه ماست یا شیر آجیلی استفاده کنید.

۶. کیسه را فشار دهید تا تمام آب خرمای پخته شده از کیسه بخوبی خارج شود. اگر مواد شما زیاد است لازم است که هر بار مقداری از مواد را در کیسه بریزید تا آب آن کامل خارج شود. شما حدود ۲ پیمانه مایع خواهید داشت.

۷. آب خرما را درون یک قابلمه بریزید و بگذارید به ملایمت و آرامی بجوشد. بگذارید حدود ۴۵ دقیقه تا یکساعت با درب باز بجوشد تا زمانی که آب اضافی تبخیر شود و شربت تقریبا به نصف میزان قبلی برسد. اگر یک قاشق را درون آن فرو کنید، شربت باید پشت قاشق را بپوشاند البته شربت پس از سرد شدن غلیظتر خواهد شد.

۸. اگر این حالت شیره خرما به نظر شما رقیق است می‌توانید آن را دوباره روی گاز بگذارید تا مقدار بیشتری از آب آن خارج شود، اما مراقبت باشید تا زیاد هم غلیظ و سفت نشود البته شربت خیلی غلیظ رنگ تیره‌ای خواهد داشت و این رنگ قرمز زیبا را به شما نخواهد داد.

نکاتی در مورد تهیه شیره خرما

  1. در طرز تهیه شیره خرما بهتر است از خرماهای شیره دار استفاده کنید.
  2. توجه داشته باشید که غلظت شیره خرما نباید کم باشد زیرا زود کپک می زند.
  3. شیره خرما را می توانید در جای خشک و خنک و در درون ظرف در بسته به مدت 1 سال نگهداری کنید.
  4. اگر از خرمای خشک برای درست کردن شیره خرما استفاده کنید به مدت زمان طولانی تری برای پخت خرما نیازمند هستید.

موارد احتیاط

شیره خرما به دلیل داشتن مواد قندی طبیعی برای بیماران دیابتی ضرر کمتری دارد، ولی مصرف آن به این بیماران توصیه نمی شود.
مصرف مخلوط شیره و ارده که هر دو طبیعت گرم دارند، برای گرم مزاج ها موجب غلیظ شدن صفرای شان شده و نتیجه آن جوش زدن در صورت و بدن شان است که راه درمان آن هم خوردن میوه های تازه با طبیعت سرد است.

و اما دست پختی از جنس عشق و تجربه...

مادر بزرگ ها دنیایی از تجربه هستند ، دنیایی از مهارت که در طول سالیان به دست آوردند و این تجربه و مهارت در کنار عشق و محبتی که همیشه در وجودشون هست باعث شده دست رنجشان خاطره انگیزتر بشود . همه ما خاطره هایی از دورهمی حیاط خانه مادربزرگ برای گرفتن رب گوجه یا پخت آش رشته یادمان هست یا ترشی های زیر زمین یا نون تنوری که هیچ وقت طعمش از یادمان نمیرود
حالا می خواییم دست رنج یه مادربزرگ روستایی رو بهتون معرفی کنیم، عزیزی که در تصویر می بینید از تولید کنندگان یکی از پر طرفدار ترین محصولات ما یعنی شیره خرماست. محصولی شیرین و مقوی که از بهترین خرماهای روستا های منطقه شهر خور و بیابانک استان اصفهان و با عشق فراوان توسط دستان هنرمند این مادر بزرگ تولید شده است.

تفاوت شیره خرما طبیعی (سنتی) و صنعتی

در حال حاضر تولید شیره خرما به دو روش سنتی و صنعتی انجام می‌شود. روشی که در بخش قبل به شما توضیح دادیم روش سنتی بود که به صورت کاملا دستی انجام می‌گردد. در روش تولید صنعتی، حجم محصول تولیدی بسیار بالا بوده و تمامی مراحل در کارگاه‌های مخصوص انجام می‌شود. همچنین در شیره خرما صنعتی، مواد افزودنی نیز اضافه می‌شود که در نوع سنتی چنین چیزی وجود ندارد. با توجه به آنچه گفته شد انتخاب با شماست که کدام نوع از این محصول را برای خرید انتخاب کنید. البته برخی از متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که از شیره خرمای طبیعی استفاده کنید زیرا فاقد مواد افزودنی است و فواید بیشتری برای شما به دنبال خواهد داشت. معمولا قیمت شیره طبیعی کمی بیشتر از شیره صنعتی است که با توجه به ماهیت آن یک امر طبیعی محسوب می‌شود.

ویژگی های شیره خرما سلوا:

- شیره خرما سلوا به روش سنتی در دیگ مسی از خرمای منطقه بوشهر تولید می شود.

- بدون استفاده از خاک رس و جوهر لیمو (در روش های صنعتی برای شفاف شدن شیره از خاک رس و برای جلوگیری از ترش شدن از جوهر لیمو استفاده می کنند.)

- بدون هیچ گونه مواد نگهدارنده و افزودنی

- بدون شیره نبات (در برخی از شیره‌ها برای کاهش قیمت از شیره نبات استفاده می کنند!!!)

- سرشار از آهن، پتاسیم، منگنز و کلسیم

- مفید برای ناراحتی های گوارشی، دردهای رماتیسمی و کم خونی

- مفید برای زنان باردار و پوست

- طبع: گرم و خشک یا تر (بسته به نوع خرما)

- مصلحات: کاهو، گلاب، بادام شیرین، سرکه، آب انار، سکنجبین

 - شرایط نگهداری و ماندگاری: محیط خنک به مدت شش ماه

سوالات متداول در مورد شیره خرما

  • مهمترین خواص شیره خرما چیست؟ درمان کم خونی، کمک به تقویت سیستم ایمنی، افزایش استحکام استخوان‌ها و... از مهمترین فواید شیره خرماست.
  • شیره خرما را با چی بخوریم؟ شیره خرما را به عنوان شیرین کننده می‌توانید همراه با شیر گرم میل کنید یا به همراه ارده به عنوان یک صبحانه کامل این خوراکی خوشمزه را نوش جان کنید.
  • طبع شیره خرما گرم است یا سرد؟ شیره خرما طبع بسیار گرمی دارد. بنابراین نباید آن را با دیگر خوراکی‌های طبع گرم استفاده کنید زیرا باعث جوش پوستی می‌شود.

- خرید شیره خرما سلوا می‌تواند در کنار ارده سلوا  یک صبحانه سالم و مقوی برای شما فراهم کند. خرید اینترنتی شیره خرما سلوا به صورت مستقیم باعث حمایت از یک کارگاه خانگی تولید شیره می‌شود که همین موضوع انگیزه تولید کننده را برای ارائه یک محصول سالم و با کیفیت تقویت می‌کند.

 

ش