بومی یا صنعتی شده؟! / خرید تخم مرغ بومی

امروزه بیشتر مواد غذایی به صورت صنعتی تولید می شود. تخم مرغ ها هم از این قاعده مستثنی نیستند. شاید اگر یک بار تخم مرغ محلی بخورید دیگر هیچگاه به سراغ تخم مرغ های ماشینی نروید.
اگر بدانید نیمروی تخم مرغ محلی با کره و خوردن آن با نان روستایی چه لذتی دارد، دیگر هیچ وقت هوس خوردن تخم مرغ صنعتی به سرتان نمی زند. همان تخمی که مرغش درهوای بکر و آزاد روستا رشد می کند و خواب و خوراکش به راه است و به دور از تنش های مرغ ماشینی است.

مرغ ماشینی را که می شناسید همان مرغی که در فضای سربسته و به دور از نور آفتاب با بیداری مداوم ۴۵ روزه اسید لاکتیک خونش بالا می رود.
همان مرغی که در اثر استفاده از هورمون رشد دچار بلوغ زودرس می شود و تغییر ناگوارش دامن ما را می گیرد. شهری ها به تخم این مرغ «تخم ماشینی» می گویند.

اما پرسش اینجاست ازمیان تخم مرغ های صنعتی و محلی کدام یک ارزش تغذیه ای بیشتری دارد. چرا تخم مرغ های محلی نسبت به صنعتی زرده پررنگ تری دارد ؟

مرغ های محلی به دلیل آن که تغذیه طبیعی دارند، تخم آن ها طعم بهتر و غنی تری دارد.
آلودگی احتمالی تخم مرغ روستا به برخی داروهای آنتی بیوتیکی و هورمونی کمتر بوده و قابل اطمینان تر است.
این را هم بدانید علت گران تر بودن تخم مرغ قهوه ای جثه بزرگ مرغ و نیاز این پرنده به غذا و صرف هزینه بیشتر است.