بنر اطلاعیه سلوا

ده روش تشخیص گوشت تازه و سالم/ خرید گوشت تازه

1400/02/06   557

گوشت نام ماده آلی موجود در بدن جانوران است و همراه با استخوان و مقداری چربی منبع پروتئین به‌شمار می‌آید. بدن انسان نیاز به پروتئین دارد و گوشت قرمز و سفید از منابع اصلی تامین پروتئین بدن هستند؛ از طرف دیگر گوشت قرمز منبع جذب آهن هم به‌شمار می‌آید؛ اما گوشت، سریع فاسد می‌شود و گوشت فاسد عامل بسیاری از بیماری‌ها است. بنابراین تشخیص گوشت سالم از ناسالم ضروری به نظر می‌رسد. در این مقاله نکاتی درباره‌ی تشخیص گوشت تازه بیان شده است:

برای خرید انواع گوشت تازه از فروشگاه سلوا کلیک کنید.

موارد تشخیص گوشت تازه

نکات تشخیص گوشت تازه گوشت و مرغ عبارتند از:

1. رنگ گوشت

برای تشخیص تازه بودن گوشت باید به رنگ آن توجه کرد. رنگ گوشت به سن حیوان بستگی دارد. هر چقدر حیوان جوان‌تر باشد، رنگ گوشت روشن‌تر است. گوشت گاو، دارای رنگ تیره و لکه‌دار است و حالتی شبیه ابر دارد. گوشت بره تازه، قرمز روشن همراه با رگه‌های چربی نزدیک به سفید می‌باشد. وجود لکه‌های سیاه، سفید و یا سبز بر روی گوشت نشانه‌ی فاسد بودن گوشت است. رگه‌های چربی گوشت نباید به رنگ زرد باشد.

رنگ گوشت مرغ به غذاهایی که مصرف کرده است، بستگی دارد؛ به عنوان مثال اگر از غلات زیاد استفاد کرده باشد؛ رنگ گوشت آن زردتر از حالت معمول است. توجه داشته باشید که تغییر رنگ در ناحیه‌ی شکمی مرغ به سمت سبز و یا آبی، نشانه‌ی فاسد بودن گوشت می‌باشد. هر چقدر رنگ گوشت مرغ تیره‌تر باشد، نشانه‌ی کهنه بودن مرغ است. تغییر رنگ گوشت مرغ به رنگ‌های زرد و سبز نشانه‌ی رشد میکروبی و تازه نبودن گوشت می‌باشد.

2. نداشتن خون‌مردگی

برای تشخیص گوشت تازه مرغ باید توجه داشت که علائم خون‌مردگی در گوشت وجود نداشته باشد و ماهیچه ران و سینه مرغ از زیر پوست حالت برجسته نداشته باشد.

دو دلیل برای وجود خون‌مردگی وجود دارد:

  1. به دلیل خاموشی در مرغ‌داری‌ها، مرغ‌ها کور می‌شوند و در هنگام انتقال به کشتارگاه‌ها زیر دست و پا می‌روند و کبود می‌شوند.
  2. به دلیل سرعت در بخش کشتار، قسمتی از بدن آن‌ها به دستگاه گیر می‌کند و کبود می‌شود.

در این قسمت احتمال فساد بالا و طعم بد وجود دارد.

مرغی که ابتدا مرده باشد و بعد ذبح شود، دارای التهاب و برجستگی در محل برش گردن نیست.

3. بو

بو کردن گوشت در هنگام خرید یکی دیگر از راه‌های تشخیص تازه بودن آن است. اگر از گوشت هر نوع بوی غیرطبیعی مثل ترشیدگی، گندیدگی و تعفن به مشام رسید، نشانه‌ی فساد گوشت است.

اگر قسمت داخلی و محل اتصال ران به بدن، بوی بدی داشت، مرغ در حال فاسد شدن است. بوی بد ناحیه‌ی شکمی هم می‌تواند نشانه‌ی فاسد بودن گوشت باشد.

4. شکل سطح بیرونی گوشت

گوشت تازه باید دارای سطحی صاف و بدون عیب باشد. همچنین نباید خیلی پر چرب باشد.

برای تشخیص گوشت تازه مرغ توجه شود که سطح مرغ چروکیده و پاره نباشد و دارای سطحی صاف و درخشنده باشد.

5. زمخت بودن گوشت

از ساختار بافت گوشت هم می‌توان به تازگی آن پِی برد. گوشت‌های دارای بافت ضخیم خوش‌پخت، لذیذ و مطبوع هستند. توجه داشته باشید که بافت گوشت گوساله نر از گوساله ماده درشت‌تر می‌باشد. گاو ماده زمانی‌که بچه‌دار شده است، گوشت ضخیمی دارد. گوشت نرم، لزج و سست نشانه‌ی فاسد شدن گوشت است. انگشت خود را بر روی گوشت فشار دهید تا حالت اسفنجی نداشته باشد. به طور کلی گوشت باید سفت، خشک و متراکم باشد. توجه داشته باشید که گوشت آبدار در قصابی‌های و فروشگاه‌ها نشانه‌ی فاسد شدن است.

گوشت مرغ تازه بعد از یخ‌زدایی هم باید سختی و قوام خود را حفظ کند.


بیشتر بدانید: 17 ویژگی شگفت انگیز آبغوره ! / خرید آبغوره طبیعی


6. رگه‌دار بودن گوشت

ظاهر مرمری گوشت عبارت است از؛ پراکندگی چربی در بافت عضلانی که به گوشت حالتی لکه‌لکه یا رگه‌دار می‌دهد. این حالت نشانه‌ی گوشت تازه است و هر چقدر ظاهر مرمری گوشت بیشتر باشد، گوشت لذیذتر و خوش‌طعم‌تر خواهد بود. طعم این نوع گوشت از گوشت‌های لاغر بهتر است؛ چون چربی موجود در گوشت موجب خوشمزه‌تر شدن غذا می‌شود.

7. تاریخ تولید و مصرف

توجه به تاریخ تولید و تاریخ مصرف هم از نکات مهم برای تشخیص گوشت تازه است. از طرف دیگر بهتر است برای خرید گوشت تازه شخصا به مغازه و یا فروشگاه مراجعه کنید زیرا تاریخ مصرف روی بسته‌بندی گوشت‌ها چندان قابل اعتماد نیستند. مواد غذایی مانند گوشت باید با توجه به بو، رنگ، مزه و ارزش غذایی مورد بررسی قرار بگیرند. اگر در قصابی‌ها و فروشگاه‌ها شرایط نگهداری از گوشت به درستی رعایت نشود؛ بنابراین نمی‌توان از روی تاریخ مصرف تازگی گوشت را تشخیص داد.

8. بسته‌بندی

بسته‌بندی از عوامل ضروری تشخیص گوشت تازه است. بسته‌بندی‌ها باید تمیز و بدون صدمه باشند. گوشت باید کاملا خشک بوده و درون بسته‌بندی عاری از هوا باشد. اگر درون بسته‌بندی، قطرات آب مشاهده کردید، نشانه‌ی فریز کردن نامناسب گوشت می‌باشد. در نتیجه گوشت آبدار و بدون کیفیت است.

9. نگهداری و شرایط فریز کردن گوشت

شرایط نگهداری از گوشت شرط اساسی برای تازه ماندن گوشت است. استفاده از روش‌های خنک‌سازی به ویژه در فصل تابستان ضروری است. دمای مورد نیاز برای نگهداری گوشت 7- درجه سلسیوس می‌باشد. در عین حال انجماد سریع و در داخل فریزر با دمای 18- درجه سانتیگراد، بهترین روش انجماد گوشت است. گوشت سالم بسیار برای بدن مفید بوده و البته نسبت به مواد غذایی دیگر گران‌تر است. بنابراین باید در نگهداری آن دقت شود.

 

برای خرید انواع گوشت تازه از فروشگاه سلوا کلیک کنید.

10. مهر تایید از دامپزشکی

در هنگام خرید گوشت تازه حتما توجه داشته باشید که قصابی نامه‌ تایید سلامت از وزارت بهداشت را داشته باشد و اگر گوشت را از فروشگاه تهیه می‌کنید به مهر تایید دامپزشکی بر روی بسته‌بندی برای تشخیص تازه بودن گوشت توجه فرمایید.

نتیجه‌گیری

همان‌طور که گفته شد مصرف گوشت سفید و قرمز از ضروریات است و باید از سلامت و تازگی آن اطمینان حاصل کرد. بنابراین شناسایی و خرید گوشت تازه از فروشگاه و مراکز مورد اطمینان که به سلامت مصرف‌کننده اهمیت می‌دهند، ضرورت دارد. سایت‌ها و فروشگاه‌هایی مانند سَلوا از جمله فروشگاه‌هایی هستند که تهیه و توزیع گوشت تازه، سالم و با کیفیت را در دستور کار خود قرار داده‌اند. امید است که این مقاله شما را در تشخیص گوشت سالم و تازه یاری کند. سلامتی شما آرزوی ما است.


بیشتر بدانید: بهترین و بدترین گوشت ها را بشناسید! + فیلم / خواص گوسفند، گاو، ماهی، شتر، بلدرچین و ... + خرید


 

خرید گوشت تازه

-

قیمت گوشت گوسفند

-

خرید گوشت گوسفند