بنر اطلاعیه سلوا

خواص خاکشیر: معرفی تمام فواید خاکشیر + طرز تهیه

1401/11/02   113

اگر به طور مداوم در طول روز عطش دارید یا از جوش‌های پوستی صورت‌تان خسته شده‌اید، درنگ نکنید و حتما مصرف خاکشیر را در برنامه روزانه خود قرار دهید. درمان جوش‌های پوستی و رفع عطش از خواص خاکشیر است. درمان اسهال، دفع سنگ کلیه و کاهش خارش پوست از دیگر فواید خاکشیر هستند. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با فواید این گیاه و ارزش غذایی آن بیشتر آشنا شویم.

خواص خاکشیر چیست؟

خاکشیر در دامنه کوهستان و دشت‌ها رشد کرده و جزو تیره شب بویان یک یا دو ساله محسوب می‌شود. در زبان عامیانه به این گیاه خاکشی هم گفته می‌شود. رنگ تخم‌های این گیاه قرمز و قهوه‌ای بوده و نسبتا ریز هستند و معمولا قرمز رنگ‌ها طعم تلخی دارند. از این‌رو بیشتر مردم از خاکشیر قهوه‌ای استفاده می‌کنند. طبع این گیاه سرد است، به همین علت بیشتر در فصل تابستان مصرف می‌شود. در ضمن اگر طبع سردی دارید، از مصرف زیاد آن پرهیز کنید.

ترکیبات موجود در این گیاه شامل گلوکز اینولات‌ها، اسیدهای چرب پالمتیک، اولئیک و لینولئیک می‌شود. از جمله املاح موجود در دانه‌های این گیاه هم می‌توان به فسفر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و سدیم اشاره کرد. به‌علاوه خاکشیر مقادیری پروتئین، صمغ، چربی و ترکیبات ازت‌دار نیز دارد.

همانطور که گفتیم این گیاه خواص بسیاری از جمله رفع عطش و کمک به درمان جوش‌های پوستی را دارد. اکنون بیایید تا با دیگر فواید خاکشیر آشنا شویم:

  • درمان کبد چرب: دانه‌های این گیاه به عنوان یک دیورتیک طبیعی شناخته می‌شوند. به همین علت به پاکسازی و سم زدایی کبد چرب کمک می‌کنند. اگر کبد چرب دارید، می‌توانید روزانه یک لیوان از دانه‌های این گیاه را همراه با آب ولرم نوش جان کنید. البته خواص خاکشیر برای کبد به این مورد محدود نیست و برای پیشگیری از ابتلا به کبد چرب نیز می‌توانید از این نوشیدنی استفاده کنید.
  • افزایش وزن: اگر دل‌تان می‌خواهد چاق شوید، می‌توانید روزانه تخم‌های این گیاه را در یک لیوان شیر ریخته و نوش جان کنید. با این کار اشتهای‌تان افزایش پیدا می‌کند. به علاوه مصرف روزانه یک لیوان شیر و دانه‌های این گیاه برای تقویت معده هم مفید است.
  • درمان گرمازدگی: دانه‌های این گیاه برای گرمازدگی هم فوق‌العاده مفید هستند. برای درمان گرمازدگی، می‌توانید یک لیوان آب سرد را به همراه دانه‌های این گیاه مخلوط کرده و نوش جان کنید.
  • درمان یبوست: اگر صبح‌ها زمانی که ناشتا هستید (هنوز صبحانه میل نکرده‌اید) یک لیوان شربت خاکشیر بدون شکر را نوش جان کنید، مشکل یبوست‌تان از بین خواهد رفت.
  • کمک به کاهش تب و درمان سرماخوردگی: از آنجایی که دانه‌های این گیاه خاصیت ضد باکتری و ضد ویروسی دارند؛ مصرف دانه‌های این گیاه برای سرماخوردگی فوق العاده مفید است. به‌علاوه دانه‌های این گیاه طبع سردی دارند، به همین علت بدن را خنک کرده و تب را پایین می‌آورند.

از دیگر فواید خاکشیر می‌توان به رفع بوی بد دهان، پاکسازی روده، رفع شوره سر، دفع انگل و باکتری، بهبود گرفتگی صدا، کاهش خارش پوست و درمان فشار خون اشاره کرد. دانه‌های این گیاه خواص مفیدی برای پوست صورت و بدن هم دارند که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شویم.

خواص خاکشیر برای پوست

از آنجایی که دانه‌های این گیاه خواص ضد باکتری بسیار بالایی دارند، مصرف روزانه دانه‌های این گیاه برای پوست صورت فوق‌العاده مفید است. اگر دچار آکنه یا جوش صورت هم هستید، مصرف دانه‌های این گیاه برای جوش و آکنه فوق‌العاده جواب می‌دهد و دیگر پوست تان دچار جوش یا آکنه نمی‌شود. زیرا مقدار درخور توجهی ویتامین C دارند، به همین علت مصرف آن از لک‌های پوستی جلوگیری می‌کند. 

خواص خاکشیر با آب گرم

خواص خاکشیر با آب گرم برای تمام مزاج‌ها بسیار مناسب است. شما می‌توانید روزانه یک مقدار دانه‌های این گیاه را در آب گرم خیس کرده و نوش جان کنید. البته برای خوشمزه‌تر شدن آن، می‌توانید به آن عسل یا دو حبه قند اضافه کنید. از جمله خواص خاکشیر با آب گرم می‌توان به رفع یبوست در بزرگسالان و کودکان ، رفع تب، بهبود گرفتگی صدا و جلوگیری از سرماخوردگی اشاره کرد. 

ارزش غذایی خاکشیر

پروتئین و ارزش غذایی خاکشیر بسیار بالاست. به‌طوری‌که پروتئین دانه‌های این گیاه شامل 28 گرم می شود. چربی دانه‌های این گیاه هم حدود 33 گرم است.  برای تهیه خاکشیر طبیعی و اصل هم، می‌توانید از فروشگاه اینترنتی سلوا کمک بگیرید. سلوا فروشگاهی آنلاین و معتبر است که در زمینه فروش محصولات روستایی و سالم فعالیت می‌کند. تمامی محصولات این فروشگاه سالم و طبیعی هستند و هیچ گونه مواد افزودنی یا شیمیایی در آن‌ها وجود ندارد.

خاکشیرهای سلوا به طور مستقیم و طبیعی از مناطق کوهستانی تهیه می‌شوند و به صورت خودرو پرورش یافته‌اند. برطرف کننده تب، جلوگیری از عطش، درمان گرمازدگی، برطرف کننده التهابات کلیه و رفع جوش‌های صورت از جمله فواید خاکشیر سلوا هستند.  شما با خرید این محصول از سلوا باعث حمایت تولیدکنندگان شده تا روز به روز محصولات سالم و طبیعی بیشتری را به بازار ارائه دهند.

چگونه خاکشیر را مصرف کنیم؟

برای مصرف دانه‌های این گیاه حتما مقداری از آن‌ها را داخل یک ظرف ریخته و به آن چند لیوان آب سرد یا گرم اضافه کنید. سپس به مدت زمان چند ساعت بگذارید تا خیس بخورد و در نهایت بعد از شستشو، با مقدار مناسبی آب سرد یا گرم مخلوط کنید.

برای تهیه شربت دانه‌های این گیاه هم کافیست به آن مقداری عسل، سکنجبین و آبلیمو اضافه کنید یا فقط مقداری شکر و آبلیمو به آن اضافه کنید. در ضمن ناگفته نماند از آنجایی که طبع دانه‌های این گیاه سرد است، حتما مصرف عسل و سکنجبین کنار آن را جدی بگیرید. توصیه می‌شود دانه‌های این گیاه را بیشتر در فصل تابستان برای جلوگیری از گرمازدگی، رفع عطش و تشنگی مصرف کنید. 

چه افرادی نباید خاکشیر مصرف کنند؟

درست است که خواص خاکشیر بسیار زیاد است؛ اما مضراتی هم دارد و برخی از افراد نباید از دانه‌های این گیاه مصرف کنند:

  • افرادی که دچار ورم معده یا زخم معده هستند؛ به هیچ عنوان نباید دانه‌های این گیاه را مصرف کنند.
  • افرادی که دچار روماتیسم یا آرتروز شدید هستند، نباید این محصول را مصرف کنند.
  • مادران شیرده یا باردار نباید دانه‌‌های این گیاه را به هنگام بارداری مصرف کنند. چرا که مصرف آن با نفخ همراه است.
  • مصرف این محصول برای کودکان زیر 3 سال به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.
  • زیاده‌روی در مصرف این محصول موجب اسهال یا یبوست شدید می‌شود.

در این مطلب با خواص خاکشیر و ارزش غذایی آن آشنا شدیم. حال اگر شما تجربه مصرف دانه‌های این گیاه را داشته‌اید؛ لطفا تجربیات خود را با ما و همراهان سلوا در میان بگذارید. در ضمن یادتان نرود که برای تهیه خاکشیر اصل و طبیعی از فروشگاه اینترنتی سلوا کمک بگیرید.