روغنهای خوراکی و چربی سومین عنصر مهم غذای انسانی بعد از قندها و پروتئین هستند و در سبد غذایی خانواده ها جزء کالاهای ضروری محسوب می شوند و از آنجایی که علاوه بر تامین انرژی، حاوی اسیدهای چرب ضروری مورد نیاز بدن برای جذب ویتامین های محلول در چربی (A,K,E,D) هستند، نقش مهمی در تامین سلامت و ادامه حیات انسان دارند.
روغن های خوراکی از منظر منشا تامین به دو دسته تقسیم می شوند: گیاهی و حیوانی. از جمله روغن های حیوانی می توان به چربی آب شده اطراف اندام مختلف گاو اشاره کرد و در این بین چربی اطراف قلوه گاه گاو از لطافت و البته خواص بیشتری برخوردار است، روغن شَحم گاو به روغن چربی اطراف قلوهگاه گاو اطلاق میگردد.
از جمله خواص روغن شحم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- آب کردن چربی های زیر شکم به طوری که مصرف این روغن نه تنها موجب چاقی نمی شود بلکه با سوزاندن چربی های زیر شکم زمینه را برای درمان عوارض چاقی فراهم می کند.
2- تقویت کننده ایمنی و سیستم دفاعی بدن
3- افزایش رشد و تقویت استخوان و عضلات
4- دفع کننده سموم بدن
5- انرژی زا
6- حفظ و بهبود تناسب اندام
7- بازگشایی عروق ورگهای بسته
در خرید روغن شحم به این نکته باید توجه کنید که تولید روغن شحم کار هر کسی نیست و مهارت و تجربه زیادی می خواهد. این روغن برای پخت و پز و سرخ کردن بسیار عالیست و خیالتان را هم راحت می کنیم که اگر تولید کننده اش حرفه ای باشد اصلا بوی نامطبوعی در غذا ایجاد نمی کند. از هر جایی نباید روغن شحم خرید چون ممکنه ناخالصی داشته باشد و مثلا از چربی های قسمت های دیگر گاو هم در تولیدش استفاده کرده باشند.
بیشتر بدانید: بهترین و بدترین روغن های خوراکی را بشناسید + فیلم
روغن شحم گاو در روایات:
- در روایت معروفی از پیامبر (ص) اینگونه آمده که: گاو گوشتش مرض، شیرش شفا و شحمش دوا است(طبّ النبی، ص۲۷). که منظور از شحم بنا بر گفتههای مذکور همان چربی اطراف قلوهگاه گاو میباشد.
- ﺍﺯ ﺍﻣﺎﻡ ﺻﺎﺩﻕ(ع) ﺩﺭﺑﺎﺭه ﺍﻳﻦ ﺳﺨﻦ ﭘﻴﺎﻣﺒر(ص) ﻛﻪ ﻓﺮﻣﻮﺩه ﺑﻮﺩ: «ﻫﺮ ﻛﺲ ﻟﻘﻤﻪﺍﻯ ﺍﺯ ﭘﻴﻪ ﺑﺨﻮﺭﺩ، ﺁﻥ ﻟﻘﻤﻪ ﻫﻢﺍﻧﺪﺍﺯه ﺧﻮﺩ، ﺑﻴﻤﺎﺭﻯ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺑﺪﻥ ﺑﺮﻭﻥ ﻣﻰﺭﺍﻧﺪ» ﭘﺮﺳﻴﺪﻧﺪ، ﺍﻳﺸﺎﻥ ﻓﺮﻣﻮﺩ: «ﻣﻘﺼﻮﺩ، ﭘﻴﻪِ ﮔﺎﻭ ﺍﺳﺖ».
- در کتاب ﺍﻟﻜﺎﻓﻰ ﺑﻪﻧﻘﻞ ﺍﺯ ﺯُﺭﺍﺭه آمده است: ﺍﺯ ﺍﻣﺎﻡ ﺻﺎﺩﻕ(ع) ﭘﺮﺳﻴﺪﻡ: ﻓﺪﺍﻳﺖ ﺷﻮﻡ! ﺁﻥ ﭘﻴﻪ ﻛﻪ ﻫﻢﺍﻧﺪﺍﺯه ﺧﻮﺩ، ﺑﻴﻤﺎﺭﻯ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺑﺪﻥ ﺑﻴﺮﻭﻥ ﻣﻰﺑﺮﺩ، ﭼﻴﺴﺖ؟ ﻓﺮﻣﻮﺩ: «ﭘﻴﻪِ ﮔﺎﻭ ﺍﺳﺖ. ﺍﻯ ﺯﺭﺍﺭه! ﻫﻴﭻ ﻛﺲ ﭘﻴﺶ ﺍﺯ ﺗﻮ، ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺑﺎﺭه ﺍﺯ ﻣﻦ ﻧﭙﺮﺳﻴﺪه ﺑﻮﺩ».
- امام علی (ع) فرموده اند:« پیه هم اندازه خود بیماری از بدن بیرون می برد، مردم با هیچ چیز بیشتر از روغن حیوانی و قرآن خواندن درمان نشده اند.»
- در روایت دیگری از امام صادق آمده که:« روغن پیه قلوه گاه گاو با برنج سبب رشد عضلانی و مطلوب بدن خواهد شد.»
- همچنین در این کتاب از ﻣﺤﻤّﺪﺑﻦ ﻓﻴﺾ آمده است: ﻧﺰﺩ ﺍﻣﺎﻡ ﺻﺎﺩﻕ(ع) ﺑﻮﺩﻡ ﻛﻪ ﻣﺮﺩﻯ ﺁﻣﺪ ﻭ ﺑﻪ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﮔﻔﺖ: ﺩﺧﺘﺮﻡ ﺍﺯ ﺑﻴﻤﺎﺭﻯ ﺷﻜﻢﺭَﻭﺵ، ﺗﻜﻴﺪه ﻭ ﻟﺎﻏﺮ شده ﺍﺳﺖ؛ ﺍﻣﺎﻡ ﺻﺎﺩﻕ(ع) ﻓﺮﻣﻮﺩ: «ﭼﻪﭼﻴﺰﻯ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺍﺯ پُلوی ﭼﺮﺏ، ﺑﺎﺯﻣﻰﺩﺍﺭﺩ؟ ﭼﻬﺎﺭ ﻳﺎ ﭘﻨﺞ ﺗﻜﻪﺳﻨﮓ ﺑﺮﺩﺍﺭ ﻭ ﻛﻨﺎﺭ ﺁﺗﺶ ﺑﮕﺬﺍﺭ ﻭ ﺑﺮﻧﺞ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺩﻳﮕﻰ ﻗﺮﺍﺭ ﺑﺪه ﻭ ﺧﻮﺏ ﺑﭙﺰ ﻭ ﻣﻘﺪﺍﺭﻯ ﭼﺮﺑﻰ ﺗﺎﺯه "قلوهﮔﺎه" ﺩﺭ ﻇﺮﻓﻰ ﺑﺮﻳﺰ ﻭ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺳﻨﮓﻫﺎﻯ ﺩﺍﻍﺷﺪه، ﺩﺭ ﺁﻥ ﻗﺮﺍﺭ ﺑﺪه ﻭ ﻇﺮﻑ ﺩﻳﮕﺮﻯ ﺭﺍ ﺑهﺭﻭﻯ ﺁﻥ ﺑﮕﺬﺍﺭ ﻭ ﺧﻮﺏ ﺑﺮ ﻫﻢ ﺯﻥ ﻭ ﻣﻮﺍﻇﺐ ﺑﺎﺵ ﺑﺨﺎﺭ ﺁﻥ، ﺧﺎﺭﺝ ﻧﺸﻮﺩ؛ ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺭﻭﻏﻦ ﺫﻭﺏ ﺷﺪ ﻭ ﺑﺮﻧﺞ ﻫﻢ ﺧﻮﺏ ﭘﺨﺘﻪ ﺷﺪ، ﺭﻭﻏﻦ ﺁﺏﺷﺪه ﺭﺍ ﺩﺭ ﺑﺮﻧﺞ ﺑﺮﻳﺰ ﻭ به بیمار، دخترت، ﺑﺨﻮﺭﺍﻥ».
روغن شحم از منظر اساتید طبی:
- دکتر مهدی فهیمی رئیس انستیتو بین المللی طب سنتی ایرانیان ماد در مجموعه سفیر سلامت در مورد پیه گاو میگوید: این کالای با ارزش خیلی ارزان از کشور ما خارج میشود، ولی کشور سوئیس به این مسئله پرداخته و دارویی را آماده کرده است که متخصصین روماتولوژیست و ارتوپد ما آن را زیاد تجویز میکنند و نام آن سلدرین است. اما مایهی اصلی این دارو پیهی گاو است و این یک نمونه از مطالعات کاربردی غربیها روی احادیث پیشوایان است.
- محمد باقر مینایی متخصص طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره روغن مناسب برای مصرف خوراکی اظهار کرد: استفاده از روغنهای طبیعی از زمان قدیم مرسوم بوده است اما متاسفانه چند سالی است که رویه مصرف روغنهای طبیعی کاهش پیدا کرد و جای خود را به روغنهای صنعتی داده است. این متخصص طب سنتی تشریح کرد: بهترین روغن برای مصارف خوراکی، روغنهایی با منشا حیوانی مثل روغن شحم گاو و روغن کره دوغی هستند که در منابع طب سنتی به استفاده از آنها تاکید شده است؛ با توجه به این که روغنهای حیوانی با خوردن غذا و طی فرآیند تجزیه در بدن حیوان به چربی تبدیل شدهاند مقداری از مضرات آنها کاسته میشود، در نتیجه مواد زائدی که یک بار جذب بدن حیوان شدهاند، در بدن ما رسوب نمیکنند.
لازم به ذکر است که روغن شحم برای افراد دارای بیماری های خاص و همچنین بالای 50 سال توصیه نمی شود.
برای خرید روغن شحم گاو که به صورت خالص از چربی اطراف قلوه گاه گاو تهیه شده کلیک کن.
منابع: تسنیم، باشگاه خبرنگاران جوان
عالی
خوشحالیم که راضی بودید
سلام، کاش کره های محلی هم برای فروش بذارید، باتشکر
خوب بود.
ممنون از همراهی شما
روغن شحم اصل نیست... روغن شحم اصل رو وقتی بعد از پخت غذا از حرارت دور کنید به هیچ وجه زود نمیبنده. یکی از ویژگی های روغن های شحمی که ناخالصی دارند بسته شدن روغن بعد از پخت و پز غذاست.
سلام روغنی که خدمت شما داده میشه از چربی خالص قلوه گاو تهیه میشه و هیچ چربی دیگهای داخلش استفاده نمیشه. روغن شحمی که با چربیهای غیر از قلوهگاه تهیه شده باشه حالت نیمهجامد داره. تا حالا چنین چیزی نشنیدم.شما نظر شخصی خودتون رو فرمودید یا اینکه از مرجع معتبری نقل قول کردین؟ اگه از جای معتبری نقل کردین لطفا بفرمایید تا بررسی کنیم ضمنا یکی از ویژگیهای روغنهای طبیعی مثل شحم اینه که دمای روغن موقع طبخ غذا زیاد بالا نمیره و این مساله باعث میشه مواد غذایی در حین پخت، دمای بیش از اندازه نبینند. اتفاقی که موقع سرخ کردن غذا با روغن صنعتی میافته و بافت مواد غذایی رو خراب میکنه. در مورد روغن شحم هم این مساله طبیعیه که با سرد شدن ظرف، روغن میبنده. برای مصرف شحم میتونن برای پخت و پز به همراه روغن زیتون و برای سرخ کردن به همراه روغن کنجد یا ارده کنجد استفاده کنند.
سلام کی شارژ میشه این محصول ؟؟ ممنونم از سلوا
سلام و عرض ادب،موجود هستش در حال حاظر
شحم چیه ؟
چربی اطراف قلوه گاه گوسفند
من فکر میکنم بار سوم یا چهارم هست سفارش میدم خیلی عطر کنجد خوبی میده. ممنون
سعی ما همیشه این بوده که بتونیم بهترین محصولات رو برای همراهان عزیزمون تامین کنیم
سلام اگر ممکنه روغن حیوانی کرمانشاهی هم بیارید ممنون
سلام و عرض ادب،پیشنهاد شما به واحد تامین منتقل میشه
خیلی خوب و عالی
ممنون از شما همراه مهربان
عالی بدون هیچ بویی درغذا . سبک و سالم .
ممنون از شما بابت همراهیتون
واقعاً عالی و خوش عطر و طعمه
خوشحالیم که راضی بودید،نوش جان
سلام و خداقوت روغن زیتون و کنجدکی شارژ میشن؟
سلام و عرض ادب،انشالا هفته آینده
ممنون از توضیحات کاملتون.🌹🙋
ممنون از همراهی شما
سلام. من شنیدم روغن زیتون خوب باید کمی گلو رو بزنه، ولی این این طوری نبود. بوش هم خیلی کم بود. حالا نمیدونم امتیاز بود یا اشکال. من خودم روغن زیتون بودار دوست دارم. برای همین همیشه بکر می خرم. ولی این با این که فرابکره، خیلی عطر و بوش کمه.
در مورد اینکه روغن زیتون خوب باید گلورو بزنه در این مدت تجربه کاری چیزی نشنیدم تا الان،بودار و بی بو بودن روغن زیتون نسبت به منطقه ای که زیتون کشت میشه متغییر هستش . اون روغن های کارخانه ای که هیچ بویی ندارن که کلا با روش های شیمیایی و کارخانه ای که مناسب هم نیستند بی بو میشند اما روغن زیتون های طبیعی که خودشون بودار تر یا کم بو تر هستند نسبت به منطقه متفاوت هستش که معمولا روغن زیتون بی بو یا همان کم بو ها گرانتر هستند و کیفیت روغن دهی کمتری دارن و گرانترن و بودارتر ها کیفیت روغن دهی بیشتری دارن و ارزانترن
همین که بوی زحم روغن گاوی را نمیداد جای بسی تقدیر داره. ان شاءالله که این اسانس از کیفیت طبیعی اش کم نکرده باشه.
ممنون از نظرتون،عطر و طعم روغن ها کاملا به منطقه ای که دام پرورش داشته و خوراک دام بستگی داره و هیچ تاثیری در کیفیت روغن ندارن و چون اکثرا با بوی روغن حیوانی مشکل دارن ما از دام های منطقه چهارمحال روغن تهیه میکنیم که بوی کمی داشته باشن
خیلی خیلی عالیه مخصوصا واسه برنج
عالی حرف نداره
ببخشید از این روغن برای چه مواردی استفاده میشه؟
برای پخت و پز و سرخ کردن با حرارت ملایم
برای پخت و پز عالیه. خصوصا پخت برنج و برای نیمرو در صبحانه! 😋
نوش جان