روغن زرد گاوی یک روغن همه کاره در آشپزخانه است که در اصطلاح به آن روغن حیوانی نیز گفته می شود. در این روغن هیچ گونه روغن های هیدروژنه وجود ندارد و شامل چربی های ترانس دار هم نمی باشد. روغن حیوانی نقطه دود بالایی دارد (در حدود ۲۵۰ درجه سانتیگراد یا ۴۸۲ درجه فارنهایت) و یک گزینه خوب برای سرخ کردن و پخت غذا بوده و حتی می توان در وعده صبحانه سالم به جای کره استفاده کرد. در ادامه به 10 مورد از خواص آن اشاره می کنیم:
1- روغن گاو تمام مواد مغذی لازم را همراه با خواص ضد ویروسی, آنتی اکسیدان, ضد قارچی و ضد باکتریایی دارد.
2- این روغن دارای چربی پایین تری نسبت به کره بوده و اگر با کلسترول مشکل دارید گزینه سالم تری است و به همین دلیل هضم آسان تری دارد و می تواند به کاهش التهاب و بهبود سیستم گوارشی کمک کند.
3- روغن حیوانی نقش مهمی در عملکرد تقویت سیستم ایمنی بدن و تامین ویتامین های ضروری نظیر ویتامین a،d، e و k، تامین انرژی ضروری جهت انجام عملکرد های حیاتی و عملکرد سیستم ایمنی قلب، مغز و استخوان ایفا می کند و دارای خواص ضد سرطانی و ضد التهابیست.
4- روغن حیوانی باعث آلرژی محصولات لبنی نمی شود زیرا با اینکه از کره ساخته شده اما ناخالصی ها و مواد جامد شیر از آن حذف شده، بنابراین افرادی که نسبت به لاکتوز و یا پروتئین های موجود در شیر حساس اند مشکلی با این روغن ندارند.
5- این روغن کاربردهای زیادی در پزشکی دارد و می تواند خواص درمانی بسیاری از ادویه ها و داروهای گیاهی را به مناطق مورد نظر از بدن برساند و جذب کند.
6- یکی از مهمترین فواید روغن حیوانی کمک به سلامت پوست است. از گذشتههای دور از روغن حیوانی برای زیبایی پوست استفاده میشده است. اسیدهای چرب حیاتی موجود در روغن حیوانی موجب تقویت پوست شده و طراوت و نرمی را به آن میبخشد. روغن حیوانی برای هر پوستی مفید است و به آبرسانی به پوست و سلولهای آن کمک میکند.
7- روغن زرد یکی از رایج ترین درمان های طبیعی برای سوختگیست و بسیار برای پوست و زیبایی چهره مفید بوده و همچنین باعث کاهش التهاب و تورم پوست می شود و آن را نرم، مرطوب و زنده نگه می دارد.
8- روغن حیوانی غنی از اسیدهای چربی است که مستقیما توسط کبد جذب و به عنوان منبع انرژی بدن استفاده می شوند. این خاصیت روغن حیوانی در کنترل وزن و تولید انرژی بدن بی نظیر است. اسیدهای چرب موجود در روغن حیوانی به بدن در سوزاندن چربی های دیگر کمک کرده و موجب کاهش وزن می شود.
9- روغن گاوی یک روغن سالم است که باعث افزایش کلسترول خوب (HDL) و کاهش کلسترول بد خون می شود.
10- یکی دیگر از خواص روغن گاوی درمان یبوست است. مصرف روغن حیوانی همراه با شیر راه مناسبی برای کاهش یبوست است. مصرف یک یا ۲ قاشق روغن حیوانی به همراه یک فنجان شیر داغ قبل از خواب، راه مؤثری برای کاهش یبوست است.
در یک مطالعه نشان داده شد که مردانی که در روز 2 قاشق غذاخوری روغن حیوانی مصرف می کنند 23 درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری های قلبی هستند. |
برای خرید روغن حیوانی سلوا کلیک کنید.
بیشتر بدانید: خواص شیره انگور از نظر طب سنتی / خرید شیره انگور
طرز تهیه روغن حیوانی یا روغن گاوی:
اغلب روغن های حیوانی از شیر گاو، گوسفند، میش، بز و یا از ترکیب شیر گاو و گوسفند تهیه میشود. طریقه سنتی تهیه این روغن از نوعی کره محلیست که از به هم زدن دوغ در مشک ایجاد میشود. ابتدا ماست را دوغ کرده دوغ را درون مشک میریزند و پس از تکان دادن مشک، گویچه های روغنی کره به یکدیگر چسبیده و آن را از دوغ جدا میکنند. سپس کره را درون دیگهای بزرگ به ملایمت حرارت میدهند تا آب کره تبخیر شود و روغن آن که چربی حیوانی است باقی بماند. این روغن در مقایسه با کره های صنعتی پر چرب تر بوده و خواص تغذیهای بیشتری نیز دارد. رنگ، عطر و طعم این روغن ها بسته به نوع و کیفیت علف های که دام مصرف می کند متفاوت است.
تفاوت روغن نباتی جامد با روغن حیوانی:
جدیدترین تحقیقات علمی نشان می دهد که اسیدی در روغنهای حیوانی وجود دارد که سبب افزایش HDL و کاهش LDL می شود. از نظر طب اسلامی و طب سنتی روغنهای حیوانی خواص بیشماری دارند که از آن جمله به استخوانسازی، کاهش غلظت خون، کاهش چربیهای زاید شکم، شادابی و سفیدی پوست و سمزدایی از بدن میتوان اشاره کرد. تغذیه ی سلولهای عضله ی قلب از اسیدهای چرب بوده که تنها در روغن حیوانی به وفور پیدا می شود. یکی از ارکان طول عمر و جوانی پایدار از نظر طب سنتی مصرف مداوم روغن حیوانیست.
اگر قرار باشد بین روغن نباتی جامد و روغن حیوانی یکی را انتخاب کنیم، بدون شک روغن حیوانی گزینه مناسب تریست چون از لبنیات تهیه شده و خواص شیر را دارد. ضمن اینکه روغن نباتی مایع وقتی جامد (هیدروژنه) می شود، اسیدهای چرب غیراشباع آن اشباع شده و در روند جامد شدن بر میزان اسید های چرب ترانس آن افزوده می گردیده.
بیشتر بدانید: 14 مورد از خواص اثبات شده سویق/خرید سویق+فیلم
آیا روغن حیوانی برای سرخ کردن مناسب است؟
چربیهای حیوانی از قبیل دنبه و روغن گاوی(روغن حیوانی) نیز گزینههای مناسبی برای سرخ کردن هستند. علاوه براین، چربیهای حیوانی طعم و تردی مطلوب را در محصول ایجاد میکنند. بیشتر اسیدهای چرب موجود در این چربیها از نوع اشباع و تک غیر اشباعی است که این ویژگی آنها را برابر حرارت مقاوم میکند. البته کیفیت این چربیها بین حیوانات مختلف متفاوت است. چربی حاصل از حیوانات تغذیه شده به صورت طبیعی (چراگاهها) از کیفیت بالاتری برخوردار است.
طرز تهیه ماسک روغن حیوانی برای پوست:
۲ قاشق غذاخوری از روغن حیوانی، ۲ قاشق غذاخوری آرد نخودچی و مقداری آب را در کاسهای بریزید. این ترکیبات را با هم مخلوط کنید.
باید غلظت مناسب و نسبتا سفتی داشته باشید، اما نه درحدیکه مخلوطتان خشک بشود. اگر مخلوطتان خیلی آبکی بود، دوباره مقداری آرد نخودچی به آن اضافه کنید.
پس از اینکه مخلوطتان آماده شد، آن را بر روی پوستتان بمالید. بگذارید ۲۰ دقیقه در این حالت باقی بماند. سپس آن را با آب سرد بشویید. این کار را ۳ بار در هفته تکرار کنید.
ویژگی های روغن زرد گاوی سلوا:
1- تولید شده از شیر گاوهای نژاد بومی اصیل ایرانی
2- خوراک دام کاملا طبیعی و غیر چاپر (برای مصرف فصل زمستان از مراتع انبار می شود.)
3- عدم استفاده از پودر گوشت استخوان، مخمرها و کنسانتره صنعتی در خوراک دام
4- استخوان ساز
5- انرژی تحلیل رفته در کودکان و بانوان را باز می گرداند و در رشد کودکان بسیار مفید است.
6- بسته بندی شده در ظرف شیشه ای
7- مناسب برای پخت و پز و سرخ کردن
این محصول مستقیما از اهالی محترم روستاهای کشور تامین می شود. با خرید آن، به طور مستقیم در اشتغال جوانان و توسعه پایدار روستا سهیم می شوید.
ویژگی های روغن زرد گاوی سلوا:
- روغن حیوانی سلوا به صورت خالص از کره گاوی تولید شده است. (متاسفانه در بسیاری از روغن های حیوانی برای کاهش قیمت از روغن نباتی استفاده می کنند!!!)
- استخوان ساز
- انرژی تحلیل رفته در کودکان و بانوان را باز می گرداند و در رشد کودکان بسیار مفید است.
- بسته بندی در ظرف شیشه ای
- مناسب برای پخت و پز و سرخ کردن
- بدون هیچگونه مواد نگهدارنده و افزودنی
- شرایط نگهداری و ماندگاری: محیط خنک و یک سال
- طبع: گرم و تر
- مصلحات: سماق، گیشنیز، مرزه
- خرید روغن حیوانی سلوا باعث رونق کسب و کار روستایی تولید کنندگان این محصول در منطقه فریدون شهر می شود. شما می توانید خرید اینترنتی روغن حیوانی اصل و با کیفیت را با خیال راحت در فروشگاه سلوا تجربه کنید.
فرآیند تولید:
- ابتدا شیر گاو تبدیل به ماست و سپس دوغ می شود.
- سپس دوغ درون مشک ریخته شده و با تکان دادن مداوم کره آن جدا می شود.
- در نهایت کره حاصله درون دیگ بزرگ ریخته و حرارت ملایم داده می شود که با این عمل آب کره تبخیر شده و چربی(روغن) حیوانی کف دیگ باقی می ماند.
بیشتر بدانید: خواص کنجد، 18 خاصیت اثبات شده کنجد
چه روغن هایی را می توان برای سرخ کردن استفاده کرد؟!
تمام محصولاتتون عالی هستن.با تشکر
خوشحالیم که راضی بودید
سلام من همیشه سفارش میدم و راضی ام. فقط این دفعه در بطری شکاف خورده بود و روغنها تا حدی ریخته بود. موقع ارسال هم ظاهراً متوجه شکاف شده بودند و دور بطری چسب بسته و داخل یه کیسه جدا گذاشته بودند. بهتر بود وقتی اشکالی هست اون بطری ارسال نشه و بطری سالم جایگزین بشه.
ممنون از اطلاع رسانیتون حتما بررسی میشه
به نسبت روغن ارده های دیگه عطر خوبی داره و آزاردهنده نیست. برای پخت و پز بسیار مناسبه.
ممنون از همراهیتون
سلام به گروه سلوا چرا این روغن تو شیشه میریزید که نتونیم خریداری کنیم و از طریق پست ارسال بشه خب بریزید تو ظرف پلاستیکی با کیفیت که بتونید ارسال کنید و پست گیر نده
سلام و عرض ادب،چون روغن شحم باید در ظروف شیشه ای باشه و متاسفانه با پست امکان ارسال ظروف شیشه ای نیست ،شما میتونید این محصولات رو از سایت دیجی کالا غرفه سلوا خریداری کنید
سلام لطفا موجود کنید
سلام و عرض ادب،به زودی موجود میشه
سلام لطفا موجود کنید
سلام و عرض ادب،هفته آینده موجود میشه
چرا اینقد تنوع محصولاتتون کمه کلا بیست تا جنس ندارید
الان حدود 100 قلم محصول خوراکی ما داریم به اضافه محصولات شوینده و پوشاک و آرایشی و بهداشتی،به نظرتون جای چه محصولی خالیه؟
عالی
خوشحالیم که راضی بودید
سلام، کاش کره های محلی هم برای فروش بذارید، باتشکر
خوب بود.
ممنون از همراهی شما
روغن شحم اصل نیست... روغن شحم اصل رو وقتی بعد از پخت غذا از حرارت دور کنید به هیچ وجه زود نمیبنده. یکی از ویژگی های روغن های شحمی که ناخالصی دارند بسته شدن روغن بعد از پخت و پز غذاست.
سلام روغنی که خدمت شما داده میشه از چربی خالص قلوه گاو تهیه میشه و هیچ چربی دیگهای داخلش استفاده نمیشه. روغن شحمی که با چربیهای غیر از قلوهگاه تهیه شده باشه حالت نیمهجامد داره. تا حالا چنین چیزی نشنیدم.شما نظر شخصی خودتون رو فرمودید یا اینکه از مرجع معتبری نقل قول کردین؟ اگه از جای معتبری نقل کردین لطفا بفرمایید تا بررسی کنیم ضمنا یکی از ویژگیهای روغنهای طبیعی مثل شحم اینه که دمای روغن موقع طبخ غذا زیاد بالا نمیره و این مساله باعث میشه مواد غذایی در حین پخت، دمای بیش از اندازه نبینند. اتفاقی که موقع سرخ کردن غذا با روغن صنعتی میافته و بافت مواد غذایی رو خراب میکنه. در مورد روغن شحم هم این مساله طبیعیه که با سرد شدن ظرف، روغن میبنده. برای مصرف شحم میتونن برای پخت و پز به همراه روغن زیتون و برای سرخ کردن به همراه روغن کنجد یا ارده کنجد استفاده کنند.
سلام کی شارژ میشه این محصول ؟؟ ممنونم از سلوا
سلام و عرض ادب،موجود هستش در حال حاظر
شحم چیه ؟
چربی اطراف قلوه گاه گوسفند
من فکر میکنم بار سوم یا چهارم هست سفارش میدم خیلی عطر کنجد خوبی میده. ممنون
سعی ما همیشه این بوده که بتونیم بهترین محصولات رو برای همراهان عزیزمون تامین کنیم
سلام اگر ممکنه روغن حیوانی کرمانشاهی هم بیارید ممنون
سلام و عرض ادب،پیشنهاد شما به واحد تامین منتقل میشه
خیلی خوب و عالی
ممنون از شما همراه مهربان
عالی بدون هیچ بویی درغذا . سبک و سالم .
ممنون از شما بابت همراهیتون
واقعاً عالی و خوش عطر و طعمه
خوشحالیم که راضی بودید،نوش جان
سلام و خداقوت روغن زیتون و کنجدکی شارژ میشن؟
سلام و عرض ادب،انشالا هفته آینده
ممنون از توضیحات کاملتون.🌹🙋
ممنون از همراهی شما
سلام. من شنیدم روغن زیتون خوب باید کمی گلو رو بزنه، ولی این این طوری نبود. بوش هم خیلی کم بود. حالا نمیدونم امتیاز بود یا اشکال. من خودم روغن زیتون بودار دوست دارم. برای همین همیشه بکر می خرم. ولی این با این که فرابکره، خیلی عطر و بوش کمه.
در مورد اینکه روغن زیتون خوب باید گلورو بزنه در این مدت تجربه کاری چیزی نشنیدم تا الان،بودار و بی بو بودن روغن زیتون نسبت به منطقه ای که زیتون کشت میشه متغییر هستش . اون روغن های کارخانه ای که هیچ بویی ندارن که کلا با روش های شیمیایی و کارخانه ای که مناسب هم نیستند بی بو میشند اما روغن زیتون های طبیعی که خودشون بودار تر یا کم بو تر هستند نسبت به منطقه متفاوت هستش که معمولا روغن زیتون بی بو یا همان کم بو ها گرانتر هستند و کیفیت روغن دهی کمتری دارن و گرانترن و بودارتر ها کیفیت روغن دهی بیشتری دارن و ارزانترن
همین که بوی زحم روغن گاوی را نمیداد جای بسی تقدیر داره. ان شاءالله که این اسانس از کیفیت طبیعی اش کم نکرده باشه.
ممنون از نظرتون،عطر و طعم روغن ها کاملا به منطقه ای که دام پرورش داشته و خوراک دام بستگی داره و هیچ تاثیری در کیفیت روغن ندارن و چون اکثرا با بوی روغن حیوانی مشکل دارن ما از دام های منطقه چهارمحال روغن تهیه میکنیم که بوی کمی داشته باشن
سلام دوستان عزیز😊 مامان گلم گفتن که خیلی خوب بود😊 فقط من خیلی کم بوش و دوس نداشتم که سلیقه اس😉
سلام و عرض ادب،ممنون از شما و مادر گرامیتون،خوشحالیم که راضی بودن
خیلی خیلی عالیه مخصوصا واسه برنج
عالی حرف نداره
ببخشید از این روغن برای چه مواردی استفاده میشه؟
برای پخت و پز و سرخ کردن با حرارت ملایم
برای پخت و پز عالیه. خصوصا پخت برنج و برای نیمرو در صبحانه! 😋
نوش جان