روغن زرد گاوی یک روغن همه کاره در آشپزخانه است که در اصطلاح به آن روغن حیوانی نیز گفته می شود. در این روغن هیچ گونه روغن های هیدروژنه وجود ندارد و شامل چربی های ترانس دار هم نمی باشد. روغن حیوانی نقطه دود بالایی دارد (در حدود ۲۵۰ درجه سانتیگراد یا ۴۸۲ درجه فارنهایت) و یک گزینه خوب برای سرخ کردن و پخت غذا بوده و حتی می توان در وعده صبحانه سالم به جای کره استفاده کرد. در ادامه به 10 مورد از خواص آن اشاره می کنیم:
1- روغن گاو تمام مواد مغذی لازم را همراه با خواص ضد ویروسی, آنتی اکسیدان, ضد قارچی و ضد باکتریایی دارد.
2- این روغن دارای چربی پایین تری نسبت به کره بوده و اگر با کلسترول مشکل دارید گزینه سالم تری است و به همین دلیل هضم آسان تری دارد و می تواند به کاهش التهاب و بهبود سیستم گوارشی کمک کند.
3- روغن حیوانی نقش مهمی در عملکرد تقویت سیستم ایمنی بدن و تامین ویتامین های ضروری نظیر ویتامین a،d، e و k، تامین انرژی ضروری جهت انجام عملکرد های حیاتی و عملکرد سیستم ایمنی قلب، مغز و استخوان ایفا می کند و دارای خواص ضد سرطانی و ضد التهابیست.
4- روغن حیوانی باعث آلرژی محصولات لبنی نمی شود زیرا با اینکه از کره ساخته شده اما ناخالصی ها و مواد جامد شیر از آن حذف شده، بنابراین افرادی که نسبت به لاکتوز و یا پروتئین های موجود در شیر حساس اند مشکلی با این روغن ندارند.
5- این روغن کاربردهای زیادی در پزشکی دارد و می تواند خواص درمانی بسیاری از ادویه ها و داروهای گیاهی را به مناطق مورد نظر از بدن برساند و جذب کند.
6- یکی از مهمترین فواید روغن حیوانی کمک به سلامت پوست است. از گذشتههای دور از روغن حیوانی برای زیبایی پوست استفاده میشده است. اسیدهای چرب حیاتی موجود در روغن حیوانی موجب تقویت پوست شده و طراوت و نرمی را به آن میبخشد. روغن حیوانی برای هر پوستی مفید است و به آبرسانی به پوست و سلولهای آن کمک میکند.
7- روغن زرد یکی از رایج ترین درمان های طبیعی برای سوختگیست و بسیار برای پوست و زیبایی چهره مفید بوده و همچنین باعث کاهش التهاب و تورم پوست می شود و آن را نرم، مرطوب و زنده نگه می دارد.
8- روغن حیوانی غنی از اسیدهای چربی است که مستقیما توسط کبد جذب و به عنوان منبع انرژی بدن استفاده می شوند. این خاصیت روغن حیوانی در کنترل وزن و تولید انرژی بدن بی نظیر است. اسیدهای چرب موجود در روغن حیوانی به بدن در سوزاندن چربی های دیگر کمک کرده و موجب کاهش وزن می شود.
9- روغن گاوی یک روغن سالم است که باعث افزایش کلسترول خوب (HDL) و کاهش کلسترول بد خون می شود.
10- یکی دیگر از خواص روغن گاوی درمان یبوست است. مصرف روغن حیوانی همراه با شیر راه مناسبی برای کاهش یبوست است. مصرف یک یا ۲ قاشق روغن حیوانی به همراه یک فنجان شیر داغ قبل از خواب، راه مؤثری برای کاهش یبوست است.
در یک مطالعه نشان داده شد که مردانی که در روز 2 قاشق غذاخوری روغن حیوانی مصرف می کنند 23 درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری های قلبی هستند. |
بیشتر بدانید: 11 راهکار برای کاهش وزن با رژیم غذایی سالم
طرز تهیه روغن حیوانی یا روغن گاوی:
اغلب روغن های حیوانی از شیر گاو، گوسفند، میش، بز و یا از ترکیب شیر گاو و گوسفند تهیه میشود. طریقه سنتی تهیه این روغن از نوعی کره محلیست که از به هم زدن دوغ در مشک ایجاد میشود. ابتدا ماست را دوغ کرده دوغ را درون مشک میریزند و پس از تکان دادن مشک، گویچه های روغنی کره به یکدیگر چسبیده و آن را از دوغ جدا میکنند. سپس کره را درون دیگهای بزرگ به ملایمت حرارت میدهند تا آب کره تبخیر شود و روغن آن که چربی حیوانی است باقی بماند. این روغن در مقایسه با کره های صنعتی پر چرب تر بوده و خواص تغذیهای بیشتری نیز دارد. رنگ، عطر و طعم این روغن ها بسته به نوع و کیفیت علف های که دام مصرف می کند متفاوت است.
تفاوت روغن نباتی جامد با روغن حیوانی:
جدیدترین تحقیقات علمی نشان می دهد که اسیدی در روغنهای حیوانی وجود دارد که سبب افزایش HDL و کاهش LDL می شود. از نظر طب اسلامی و طب سنتی روغنهای حیوانی خواص بیشماری دارند که از آن جمله به استخوانسازی، کاهش غلظت خون، کاهش چربیهای زاید شکم، شادابی و سفیدی پوست و سمزدایی از بدن میتوان اشاره کرد. تغذیه ی سلولهای عضله ی قلب از اسیدهای چرب بوده که تنها در روغن حیوانی به وفور پیدا می شود. یکی از ارکان طول عمر و جوانی پایدار از نظر طب سنتی مصرف مداوم روغن حیوانیست.
اگر قرار باشد بین روغن نباتی جامد و روغن حیوانی یکی را انتخاب کنیم، بدون شک روغن حیوانی گزینه مناسب تریست چون از لبنیات تهیه شده و خواص شیر را دارد. ضمن اینکه روغن نباتی مایع وقتی جامد (هیدروژنه) می شود، اسیدهای چرب غیراشباع آن اشباع شده و در روند جامد شدن بر میزان اسید های چرب ترانس آن افزوده می گردیده.
بیشتر بدانید: هر آنچه از روغن خوراکی باید بدانید + فیلم / بررسی 12 نوع روغن، حیوانی، گیاهی، زیتون، کنجد و ...
آیا روغن حیوانی برای سرخ کردن مناسب است؟
چربیهای حیوانی از قبیل دنبه و روغن گاوی(روغن حیوانی) نیز گزینههای مناسبی برای سرخ کردن هستند. علاوه براین، چربیهای حیوانی طعم و تردی مطلوب را در محصول ایجاد میکنند. بیشتر اسیدهای چرب موجود در این چربیها از نوع اشباع و تک غیر اشباعی است که این ویژگی آنها را برابر حرارت مقاوم میکند. البته کیفیت این چربیها بین حیوانات مختلف متفاوت است. چربی حاصل از حیوانات تغذیه شده به صورت طبیعی (چراگاهها) از کیفیت بالاتری برخوردار است.
طرز تهیه ماسک روغن حیوانی برای پوست:
۲ قاشق غذاخوری از روغن حیوانی، ۲ قاشق غذاخوری آرد نخودچی و مقداری آب را در کاسهای بریزید. این ترکیبات را با هم مخلوط کنید.
باید غلظت مناسب و نسبتا سفتی داشته باشید، اما نه درحدیکه مخلوطتان خشک بشود. اگر مخلوطتان خیلی آبکی بود، دوباره مقداری آرد نخودچی به آن اضافه کنید.
پس از اینکه مخلوطتان آماده شد، آن را بر روی پوستتان بمالید. بگذارید ۲۰ دقیقه در این حالت باقی بماند. سپس آن را با آب سرد بشویید. این کار را ۳ بار در هفته تکرار کنید.
ویژگی های روغن زرد گاوی سلوا:
1- تولید شده از شیر گاوهای نژاد بومی اصیل ایرانی
2- خوراک دام کاملا طبیعی و غیر چاپر (برای مصرف فصل زمستان از مراتع انبار می شود.)
3- عدم استفاده از پودر گوشت استخوان، مخمرها و کنسانتره صنعتی در خوراک دام
4- استخوان ساز
5- انرژی تحلیل رفته در کودکان و بانوان را باز می گرداند و در رشد کودکان بسیار مفید است.
6- بسته بندی شده در ظرف شیشه ای
7- مناسب برای پخت و پز و سرخ کردن
این محصول مستقیما از اهالی محترم روستاهای کشور تامین می شود. با خرید آن، به طور مستقیم در اشتغال جوانان و توسعه پایدار روستا سهیم می شوید.
بیشتر بدانید: خواص کنجد، 18 خاصیت اثبات شده کنجد
چه روغن هایی را می توان برای سرخ کردن استفاده کرد؟!
سلام اگر ممکنه روغن حیوانی کرمانشاهی هم بیارید ممنون
خیلی خوب و عالی
عالی بدون هیچ بویی درغذا . سبک و سالم .
واقعاً عالی و خوش عطر و طعمه
سلام و خداقوت روغن زیتون و کنجدکی شارژ میشن؟
ممنون از توضیحات کاملتون.🌹🙋
سلام. من شنیدم روغن زیتون خوب باید کمی گلو رو بزنه، ولی این این طوری نبود. بوش هم خیلی کم بود. حالا نمیدونم امتیاز بود یا اشکال. من خودم روغن زیتون بودار دوست دارم. برای همین همیشه بکر می خرم. ولی این با این که فرابکره، خیلی عطر و بوش کمه.
همین که بوی زحم روغن گاوی را نمیداد جای بسی تقدیر داره. ان شاءالله که این اسانس از کیفیت طبیعی اش کم نکرده باشه.
خیلی خیلی عالیه مخصوصا واسه برنج
عالی حرف نداره
ببخشید از این روغن برای چه مواردی استفاده میشه؟
برای پخت و پز عالیه. خصوصا پخت برنج و برای نیمرو در صبحانه! 😋