نمیتوان از همه روغنها برای هر نوع نیاز بهویژه سرخ کردن استفاده کرد. باید این نکته را به یاد داشته باشیم که حرارت می تواند خواص و ویژگی های روغن ها را کاملا تغییر دهد و حتی آنها را به مواد سمی تبدیل کند. مهمترین موضوعی که برای سرخ کردن موادغذایی با انواع روغن ها باید به آن توجه شود، درجه دود روغن است.
حال میپرسید درجه دود روغن چیست؟!
درجه دود روغن؛ دمایست که روغن شروع به دود کردن می کند و این به معنای آن است که روغن از بین می رود و ترکیبات خطرناکی تولید می کند. از آنجایی که سرخ کردن به معنای تهیه غذا در حرارت زیاد است، مهم است که روغنی را انتخاب کنیم که نقطه دود بالایی داشته باشد. اگر این کار را نکنیم، روغن سوخته می شود و کل غذا را نیز خراب میکند.
ما باید دقت کنیم تا بههنگام سرخکردن مواد غذایی، روغن به نقطهی دود نرسد، هنگامی که روغن به نقطه دود یا بالاتر از آن می رسد شروع به دود یا کف کردن می کند و قهوهای رنگ و غلیظ می شود و طعم تلخی به غذا می دهد این روغن فاسد شده و با توجه به اینکه باعث تولید مواد سرطان زایی می شود به هیچ عنوان نباید استفاده شود.
بعد از هر بار استفاده از روغن، نقطه ی دود آن پایین می آید. روغنی برای چند بار سرخ کردن مناسب است که نقطه دود بالایی داشته. البته بهتر است همیشه فقط یک بار از روغن برای سرخ کردن استفاده شود و روغن های مانده را در انتهای آشپزی دور بریزیم.
برای سرخ کردن مواد غذایی توصیه می کنیم شعله گاز ملایم و کم باشد و بهترین حالت این است که روغن را در ظرف سرد قبل از اینکه روی شعله قرار گیرد بریزید و بعد روی شعله کم گذاشته تا کم کم داغ شده و سپس شعله را برای سرخ کردن مقداری زیاد کنید.
اگر از دستگاه سرخ کن استفاده می کنید بایستی روغن باقی مانده صاف شده و در یک ظرف مناسب و بطور در بسته در یخچال نگهداری شود و در این صورت هم بیش از دو بار نباید از روغن استفاده شود و به هیچ وجه نباید باقی مانده روغن مصرف شده را به ظرف اصلی برگرداند.
عوامل مؤثر در کاهش نقطه دود روغنها:
1- نمک و ادویه موجود در غذا نقطه دود را کاهش داده، به روغن داخل ظرف که آماده سرخ کردن است نمک اضافه نکنید. بهتر است نمک غذا را بعد از سرخ کردن به آن اضافه کنید.
2- تعداد دفعات استفاده از روغن و حرارت دادن مکرر روغن باعث تجمع یافتن پسمانده مواد غذایی و ترکیبات خاص و کاهش نقطه دود میشود.
3- مدت زمان حرارت دیدن روغن.
4- وجود مواد غذایی و ذرات خارجی در روغن.
5-هنگام سرخ کردن مواد غذایی باید ابتدا آب آنها را کاملاً خشک کنیم، چون اضافه شدن آب باعث کاهش مقاومت و تسریع در فساد روغن می شود.
در مقاله های مختلف درجه دود روغن ها متفاوت ذکر شده است. اما در بیشتر کتاب های مرجع آمده است که بالاترین و کم خطرترین درجه دود مربوط به روغن زیتون و بعد از آن کنجد، کانولا و... است. بنابراین برای تفت دادن موادغذایی، پخت تخم مرغ برای صبحانه سالم و کباب گوشتی استفاده از روغن زیتون مشکلی ایجاد نمی کند اما برای سرخ کردن موادغذایی مانند سیب زمینی، کتلت و... که به دمای بالا نیاز دارد و پخت آن طولانی مدت است باید به این نکته توجه کرد که، روغن زیتون می تواند مناسب نباشد.
همچنین برای سرخ کردن ملایم و تفت دادن از روغن های حیوانی نظیر روغن زرد گاوی، روغن شحم و روغن دنبه نیز می توان استفاده کرد ولی باید دقت داشت که حرارت و زمان سرخ کردن آنقدر زیاد نباشد که باعث دود این روغن ها شود.
بیشتر بدانید: 10 خاصیت درمانی اثبات شده روغن زرد گاوی
دروغی به نام روغن سرخ کردنی
در اين بين روغنهای مخصوص سرخکردن هم با ورودشان به بازار، به ما يادآور شدند که روغنهای مايع معمولی هم برای سرخکردن و حرارت بالا توليد نشده اند.
مدتزمان زيادی از توليد روغنهای مخصوص سرخکردن نگذشته است و هنوز هم ابهامهای زيادی در مورد نحوه مصرف، مواد تشکيلدهنده و کيفيت این روغن وجود دارد. هر روز نیز ابعاد جدیدتری از مضرات این روغن ها مشخص می شود. در آینده نه چندان دور هم باید منتظر افزایش بیمارانی باشیم که همچون روغن نباتی جامد دیروز دلیل اصلی بیماریشان در اثر مصرف سالها روغن های سرخ کردنی امروزیست.
تمام محصولاتتون عالی هستن.با تشکر
خوشحالیم که راضی بودید
سلام من همیشه سفارش میدم و راضی ام. فقط این دفعه در بطری شکاف خورده بود و روغنها تا حدی ریخته بود. موقع ارسال هم ظاهراً متوجه شکاف شده بودند و دور بطری چسب بسته و داخل یه کیسه جدا گذاشته بودند. بهتر بود وقتی اشکالی هست اون بطری ارسال نشه و بطری سالم جایگزین بشه.
ممنون از اطلاع رسانیتون حتما بررسی میشه
به نسبت روغن ارده های دیگه عطر خوبی داره و آزاردهنده نیست. برای پخت و پز بسیار مناسبه.
ممنون از همراهیتون
سلام به گروه سلوا چرا این روغن تو شیشه میریزید که نتونیم خریداری کنیم و از طریق پست ارسال بشه خب بریزید تو ظرف پلاستیکی با کیفیت که بتونید ارسال کنید و پست گیر نده
سلام و عرض ادب،چون روغن شحم باید در ظروف شیشه ای باشه و متاسفانه با پست امکان ارسال ظروف شیشه ای نیست ،شما میتونید این محصولات رو از سایت دیجی کالا غرفه سلوا خریداری کنید
سلام لطفا موجود کنید
سلام و عرض ادب،به زودی موجود میشه
سلام لطفا موجود کنید
سلام و عرض ادب،هفته آینده موجود میشه
چرا اینقد تنوع محصولاتتون کمه کلا بیست تا جنس ندارید
الان حدود 100 قلم محصول خوراکی ما داریم به اضافه محصولات شوینده و پوشاک و آرایشی و بهداشتی،به نظرتون جای چه محصولی خالیه؟
عالی
خوشحالیم که راضی بودید
سلام، کاش کره های محلی هم برای فروش بذارید، باتشکر
خوب بود.
ممنون از همراهی شما
روغن شحم اصل نیست... روغن شحم اصل رو وقتی بعد از پخت غذا از حرارت دور کنید به هیچ وجه زود نمیبنده. یکی از ویژگی های روغن های شحمی که ناخالصی دارند بسته شدن روغن بعد از پخت و پز غذاست.
سلام روغنی که خدمت شما داده میشه از چربی خالص قلوه گاو تهیه میشه و هیچ چربی دیگهای داخلش استفاده نمیشه. روغن شحمی که با چربیهای غیر از قلوهگاه تهیه شده باشه حالت نیمهجامد داره. تا حالا چنین چیزی نشنیدم.شما نظر شخصی خودتون رو فرمودید یا اینکه از مرجع معتبری نقل قول کردین؟ اگه از جای معتبری نقل کردین لطفا بفرمایید تا بررسی کنیم ضمنا یکی از ویژگیهای روغنهای طبیعی مثل شحم اینه که دمای روغن موقع طبخ غذا زیاد بالا نمیره و این مساله باعث میشه مواد غذایی در حین پخت، دمای بیش از اندازه نبینند. اتفاقی که موقع سرخ کردن غذا با روغن صنعتی میافته و بافت مواد غذایی رو خراب میکنه. در مورد روغن شحم هم این مساله طبیعیه که با سرد شدن ظرف، روغن میبنده. برای مصرف شحم میتونن برای پخت و پز به همراه روغن زیتون و برای سرخ کردن به همراه روغن کنجد یا ارده کنجد استفاده کنند.
سلام کی شارژ میشه این محصول ؟؟ ممنونم از سلوا
سلام و عرض ادب،موجود هستش در حال حاظر
شحم چیه ؟
چربی اطراف قلوه گاه گوسفند
من فکر میکنم بار سوم یا چهارم هست سفارش میدم خیلی عطر کنجد خوبی میده. ممنون
سعی ما همیشه این بوده که بتونیم بهترین محصولات رو برای همراهان عزیزمون تامین کنیم
سلام اگر ممکنه روغن حیوانی کرمانشاهی هم بیارید ممنون
سلام و عرض ادب،پیشنهاد شما به واحد تامین منتقل میشه
خیلی خوب و عالی
ممنون از شما همراه مهربان
عالی بدون هیچ بویی درغذا . سبک و سالم .
ممنون از شما بابت همراهیتون
واقعاً عالی و خوش عطر و طعمه
خوشحالیم که راضی بودید،نوش جان
سلام و خداقوت روغن زیتون و کنجدکی شارژ میشن؟
سلام و عرض ادب،انشالا هفته آینده
ممنون از توضیحات کاملتون.🌹🙋
ممنون از همراهی شما
سلام. من شنیدم روغن زیتون خوب باید کمی گلو رو بزنه، ولی این این طوری نبود. بوش هم خیلی کم بود. حالا نمیدونم امتیاز بود یا اشکال. من خودم روغن زیتون بودار دوست دارم. برای همین همیشه بکر می خرم. ولی این با این که فرابکره، خیلی عطر و بوش کمه.
در مورد اینکه روغن زیتون خوب باید گلورو بزنه در این مدت تجربه کاری چیزی نشنیدم تا الان،بودار و بی بو بودن روغن زیتون نسبت به منطقه ای که زیتون کشت میشه متغییر هستش . اون روغن های کارخانه ای که هیچ بویی ندارن که کلا با روش های شیمیایی و کارخانه ای که مناسب هم نیستند بی بو میشند اما روغن زیتون های طبیعی که خودشون بودار تر یا کم بو تر هستند نسبت به منطقه متفاوت هستش که معمولا روغن زیتون بی بو یا همان کم بو ها گرانتر هستند و کیفیت روغن دهی کمتری دارن و گرانترن و بودارتر ها کیفیت روغن دهی بیشتری دارن و ارزانترن
همین که بوی زحم روغن گاوی را نمیداد جای بسی تقدیر داره. ان شاءالله که این اسانس از کیفیت طبیعی اش کم نکرده باشه.
ممنون از نظرتون،عطر و طعم روغن ها کاملا به منطقه ای که دام پرورش داشته و خوراک دام بستگی داره و هیچ تاثیری در کیفیت روغن ندارن و چون اکثرا با بوی روغن حیوانی مشکل دارن ما از دام های منطقه چهارمحال روغن تهیه میکنیم که بوی کمی داشته باشن
سلام دوستان عزیز😊 مامان گلم گفتن که خیلی خوب بود😊 فقط من خیلی کم بوش و دوس نداشتم که سلیقه اس😉
سلام و عرض ادب،ممنون از شما و مادر گرامیتون،خوشحالیم که راضی بودن
خیلی خیلی عالیه مخصوصا واسه برنج
عالی حرف نداره
ببخشید از این روغن برای چه مواردی استفاده میشه؟
برای پخت و پز و سرخ کردن با حرارت ملایم
برای پخت و پز عالیه. خصوصا پخت برنج و برای نیمرو در صبحانه! 😋
نوش جان