در جامعه امروزی با رواج طب سنتی، تمایل مردم به استفاده از برخی مواد و دانههای طبیعی افزایش یافته است. یکی از این دانهها که بهحق، دارای فواید بسیار زیادی ست و توسط همه متخصصان تغذیه، مصرف آن توصیه میشود، دانه کنجد است.
دانه کنجد از مغذیترین دانههای روغنی بوده که وطن اصلی آن هندوستان است و منبعی غنی از پروتئین بوده و ارزش غذایی بالایی دارد، در ادامه به تعدادی از ویژگی ها و خواص کنجد اشاره می کنیم:
1- کنجد تأمین کننده نیاز روزانه بدن به کلسیم و اسید فولیک بوده و منبع آهن گیاهیست که برای رفع خستگی مفید است.
2- همچنین مصرف این دانه گیاهی برای افرادی که به کمخونی و فقر آهن مبتلا هستند بسیار مؤثر بوده و یکی از منابع بسیار مفید برای جذب آهن، روی و کلسیم به شمار میرود.
3- تحقیقات حاکی از آن است که مصرف کنجد در بهبود روند بیماری پارکینسون تاثیرگذار بوده و همچنین به رشد سلولهای عصبی مرکزی در نوزادان کمک میکند.
4- کنجد باعث افزایش قدرت بینایی می شود.
5- از آنجایی که کنجد سرشار از کلسیم است به جذب ویتامین B کمک کرده و به همین جهت با اضطراب و افسردگی مقابله کرده و همچنین به بهبود سوخت و ساز بدن کمک می کند.
6- کلسیم موجود در این دانه مغذی برای داشتن استخوانها و دندانهایی سالم موثر بوده و در انعقاد خون، کاهش فشارخون و عملکرد عضلات تاثیر گذار است.
7- کنجد آثار ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی شناختهشده زیادی دارد و مصرف آن باعث کاهش میزان تریگلیسیرید، کلسترول بد LDL و قندخون و افزایش HDL یا همان کلسترول خوب می شود و تمام این موارد به کاهش خطر بروز بیماریهای قلبی عروقی کمک می کند.
8- مصرف کنجد باعث افزایش سطح ویتامین E در بافتها شده و چنانچه خانمی دچار دردهای شدید در دوران عادت ماهانه خود می شود، بهتر است بداند مصرف کنجد و فرآوردههای آن باعث کاهش التهاب و شدت انقباضهای رحمی و در نتیجه کاهش میزان درد در دوران قاعدگی نیز می شود.
9- کنجد همچنین در بهبود ترشح هورمونهای جنسی در زنان یائسه نقش به سزایی دارد.
10- کنجد و بیسکویتهای کنجدی را به عنوان میان وعدهی خود جایگزین کنید زیرا مصرف یک قاشق غذاخوری کنجد 45 کیلوکالری انرژی دارد و نه تنها موجب افزایش چربی خون نمیشود بلکه کلسترول بد خون را نیز کاهش میدهد.
برای خرید انواع محصولات کنجد از سلوا کلیک کن. |
11- خواص کنجد از منظر طب سنتی
ازنظر طب سنتی، کنجد گرم است و بسیار مغذیست. کنجد برای چاق شدن و تقویت نیروی جنسی مفید بوده و گرفتگی صدا را از بین میبرد و نرم کننده معده و روده است.
کنجد فشار خون بالار را کاهش می دهد و ضد رماتیسم و برای ناراحتی کیسه صفرا مفید است. مصرف کنجد به کاهش خطر سکته قلبی، پیشگیری از سرطان و درمان یبوست کمک میکند، همچنین برای افزایش توان جنسی در مردان مؤثر است.
12- خواص کنجد در درمان اضافه وزن
ترکیبات دانه کنجد باعث میشود کبد آنزیمهای چربیسوز بیشتری ترشح کند و در نتیجه بدن چربی بیشتری بسوزاند، اما برای کاهش وزن، افزودن کنجد به غذا بهتنهایی به شما کمک نمی کند، بلکه باید آن را جایگزین غذاهای پرکالریتر کنید. به جای کره از حلوا ارده و به جای سس چرب برای سالادهای خود از سس کنجد استفاده کنید. همچنین روغن کنجد به گونهایست که برای سرخ کردن، پختوپز و سالاد قابل استفاده است و البته از تزئین کیک، شیرینی و نان با دانهکنجد غافل نشوید.
13- پیشگیری از سرطان روده با کنجد
کنجد، منبعی غنی از اسیدهای آمینه بوده و رشد تومورها را متوقف می کند. همچنین از سلول های روده در مقابل مواد شیمیایی سرطان زا محافظت میکند.
14- کنجد از حملات و سردردهای میگرنی پیشگیری می کند
حجم بالای منیزیم در کنجد به کاهش گرفتگی راه های هوایی در بیماری آسم و پیشگیری از گرفتگی نوعی از رگهای خونی که در پیدایش حملات میگرن نقش دارد، کمک کرده و کلسیم موجود در کنجد نیز از سردردهای میگرنی جلوگیری می کند.
بیشتر بدانید: 8 خاصیت اثبات شده ارده عسل
15- تقویت حافظه با کنجد
تقریباً ۲۸ درصد مغز انسان از لسیتین تشکیل شده و همین ماده باعث پیشرفت بشر است. کنجد سرشار از لسیتین بوده و در نتیجه کسانی که کارهای فکری زیاد انجام می دهند و زیاد مطالعه میکنند باید کنجد را در برنامه غذایی خود قرار دهند و همیشه مقداری کنجد بوداده همراه داشته و برای کسانی که میخواهند حافظه شان تقویت شود، ۴۰ روز هر صبح یک قاشق غذاخوری کنجد توصیه می شود.
16- محافظت از سلامت استخوان ها
کنجد به دلیل دارا بودن میزان زیاد روی و تاثیر فلز روی در غلظت املاح معدنی استخوان، به عنوان غذایی مناسب برای سالمندان یا کسانی که مبتلا به پوکی استخوان هستند، توصیه می شود. افرادی که به هر دلیلی نمی توانند شیر مصرف کنند میتوانند از کنجد برای تأمین کلسیم، آهن و روی مورد نیاز بدن خود استفاده کنند.
17- کنجد و سلامتی و تقویت پوست، مو و ناخن
یکی از ویژگی های برتر کنجد جلوگیری از ایجاد چین و چروک بر روی پوست بوده، بدین صورت که روغن موجود در دانه های کنجد از آسیب اشعه ماورا بنفش پیش گیری می کند و همچنین میزان بالای روی در کنجد به تولید کلاژن نیز کمک شایانی کرده و کلاژن هم موجب ایجاد الاستیسیته و ترمیم بافت های آسیب دیده می شود.
مورد دیگر اینکه میزان زیاد روی در کنجد، آکنه را کمتر و از نازک شدن موها جلوگیری می کند، مانع از ریزش موها بخصوص در خانمها می شود و در ضمن به دلیل همراه شدن این ماده مغذی با ویتامین E این اثرات چند برابر شده و می توان از خواص ضدچروک و سفیدکنندگی و ضدلک بودن این ویتامین استفاده کرد. اگر خوردن کنجد را در برنامه غذایی خود جای دهید، موهایی پرپشت و مقاوم تر خواهید داشت.
بیشتر بدانید: بهترین و بدترین روغن های خوراکی را بشناسید
18- دانه کنجد و مصرف آن در دوران بارداری
ویتامین های موجود در دانه کنجد (B1 و B2 و اسید فولیک ) برای تکامل جنین و ارتقاء سلامتی مادر باردار بسیار مفید بوده و گزینه خوبی برای زنان باردار جهت تأمین میزان پروتئین مورد نیاز خود و جنین می باشد. در سه ماههی سوم دوران بارداری، سیستم عصبی جنین در حال تکمیل است، در این مرحله باید پیامهای عصبی از طریق مغز ارسال شود. برای اینکه مغز سالم شکل گیرد به املاح و ویتامینهای متعددی نیاز دارد که یکی از آنها کلسیم می باشد. در ۳۰ گرم از دانه کنجد حدود ۲۵ درصد کلسیم وجود دارد که معادل یک سوم لیوان شیر است.
یکی از مسائلی که زنان باردار با آن مواجهند، کمبود آهن است و نیاز به مصرف آهن در دوران بارداری به شدت افزایش میابد، ،حجم خون در این دوران تقریباً دو برابر شده و سلولهای خونی جنین و جریان خون آن در حال شکلگیریست. مصرف ۳۰ گرم روزانه از کنجد، یک پنجم نیاز آهن را تأمین می کند.
خلاصه کنجد غذای کسانیست که می خواهند عمر زیاد همراه با سلامتی داشته باشند، بهترین وسیله راحتی و بیمه کننده جوانی شماست و برای زن، مرد، بزرگ و کوچک مفید بوده و اثر آن در تعویض سلولهای کهنه بدن بسیار سریع است و در زندگی جدید بشری که فکر آن بیشتر از سایر اعضای بدنش به کار می رود از نان واجبتر است.
موارد منع مصرف کنجد
کنجد با تمام فوایدی که دارد برای معده ضعیف مناسب نیست، چون هضم آن سنگین است و ممکن است در افراد بسیار معدودی باعث ایجاد حساسیت شود و در بعضی مواقع مصرف زیاد کنجد خارش پوستی ایجاد میکند.
و همچنین افرادی که فشارخون بالایی دارند بهتر است کنجد کمتر بخورند و دیگر اینکه زیادخوردن کنجد باعث بدبویی دهان میشود.
در اپلیکیشن سلوا انواع فرآورده های کنجد از جمله ارده، ارده عسل، حلواارده باشیره، ارده شیره، روغن ارده و ... وجود دارد که تنها با چند کلیک می توانید سفارش دهید.
منابع: بیتونه، yjc.ir، وکی پدیا، عصر ایران
عالی
خوشحالیم که راضی بودید
سلام میخواستم بدونم تفاوت این با ارده با شیره سفید زده شده چیه هردو زده با شیره انگور
ارده شیره سفید با شیره انگور هستش که انقدر شیره انگور زده میشه تا به رنگ سفید در میاد و بسیار غلیظ میشه ولی حلوا ارده با شیره با شیره خرما مخلوط شده
خوب بود.
ممنون از همراهی شما
طعمش به تلخی میزنه؛ شاید عسلش کمه
احتمالا کنجدش ایرانی بوده بخاطر همین طعم تلخی داشته
من فکر میکنم بار سوم یا چهارم هست سفارش میدم خیلی عطر کنجد خوبی میده. ممنون
سعی ما همیشه این بوده که بتونیم بهترین محصولات رو برای همراهان عزیزمون تامین کنیم
بنظرم ارده ناخالصی داره و این از روی مزه اش کاملا قابل تشخیص.
درود بر شما،تمام محصولات سلوا بدون هیچ گونه ناخالصی عرضه میشن چون اعتماد بین همراهان و مجموعه یک اعتماد متقابل هستش و مجموعه این اعتمادرو با تضمین کیفیتی که برای محصولات در نظر گرفته به همراهان خودش ثابت کرده و هرکدوم از کاربران ما اگر از هر محصولی به هر دلیلی نارضایتی داشته باشن تا 3 روز میتونن به پشتیبانی اطلاع بدن و هزینه محصول بهشون برگشت میشه
خیلی خوب و عالی
ممنون از شما همراه مهربان
خیلی هم عالی. و خوش خوراکه
ممنون از همراهی شما ، نوش جان
من برای اولین بار که سفارش دادم واقعاً خوشمزه بود و شیرینی آن هم به اندازه دل رو نمیزد. امیدوارم دفعات بعدی هم همینطور باشه. و اینکه عسلش واقعاً عسل باشه و برای دیابتی هم ضرر نداشته باشه. ممنون از زحمات شما
خوشحالیم که راضی بودید،عسل مناسب برای دیابتی ها عسلی هستش که ساکاروز زیر 3 درصد داشته باشه ولی عسل استفاده شده توی این محصول ساکاروز بالاتری داره و بهتره که افراد دیابتی زیاد ازین محصول استفاده نکنن
ارده باکیفیتی بود ولی عسلش خیلی کم بود و مجبور شدم بهش عسل اضافه کنم .
ممنون از نظرتون که برای ما ثبت کردید
این چرا اصلا شبیه ارده نیست عین حلوا میمونه
بخاطر ترکیب شیره سفیده با ادره این حالتو محصول پیدا میکنه چون غلظت شیره سفید خیلی زیاده و به شدت مقویه
شکر به نظرم اصلا نباید باشه تو توضیحات نوشتید بدون شکر
حلواارده های داخل بازار میزان زیادی شکر داخلشون هست و بخاطر همین نوشته شده بدون شکر
طعم عالی، و مشخصا طبیعی ارده. عالی بود، فقط امیدوارم شیره باش واقعا نه شکر، طعمش که به نظر شیره بود.
خوشحالیم که راضی بودید،نوش جان ،با شیره هستش مطمئن باشد و فقط 5 درصد شکر داخلش هست اونم بخاطر منجسم شدن مواد هستش
سلام.خواستم بپرسم که ارده برای چه شهریه؟اردکان؟دزفول؟شوشتر؟
سلام و عرض ادب،شهر یزد
ترکیبش با چهار شیره سلوا صبحونه لذیذی میشه من خیلی دوسش داشتم😋😋👌👌
ممنون از نظرتون،نوش جان
خیلی خیلی عالیه مخصوصا واسه برنج
عالی حرف نداره
خوش مزه بود ممنون سلوا
خیلی خوشمزه اس. توصیه میکنم یکبار امتحان کنید
نوش جان
این محصول برای دیابتی ها خوبه؟
با توجه به اینکه به جا شکر از شیره استفاده شده بله
طعمش جالب نیست بسته بندی ضعیف و یک شکستگی و سوراخ کوچک دارد
سلام. خیلی خوبه... پیشنهاد میکنم امتحان کنید
نوش جان
عالی بود.
نوش جان
برای پخت و پز عالیه. خصوصا پخت برنج و برای نیمرو در صبحانه! 😋
نوش جان
مزه و کیفیت خوب بود. ولی بسته بندی اش ساده و متفاوت از عکس بود. بهتره عکس خود محصول باشه.
سلام. تفاوت بسته بندی فقط یه درپوش پارچه ای هست که بیشتر جنبه زیبایی داره
بسیار خوشمزه وعالی😋😋😋
سلام .چرا حلوا ارده باشیره یکم تلخ هست البته یه کوچولو؟؟؟